Пчеларят Иван Вълков произвежда уникален кремообразен медС крем-мед зарежда биомагазини

...
Пчеларят Иван Вълков произвежда уникален кремообразен медС крем-мед зарежда биомагазини
Коментари Харесай

Пчелар от Две могили зарежда с уникален продукт биомагазини в Германия

Пчеларят Иван Вълков създава неповторим кремообразен мед

С крем-мед зарежда биомагазини в Германия пчеларят от Две могили Иван Вълков, оповестява ОИЦ-Русе Произвежда неповторимия артикул с помощта на безвъзмездната финансова помощ, която получава по подмярка 6.3 „ Стартова помощ за развиването на дребни стопанства “ от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година

С част от средствата закупува електрическа центрофуга и специфична машина, която при избрана температура и ниски обороти разбърква меда, тъй че да се получи кремообразна консистенция. Обработеният по този канадски способ мед не се поддава на кристализация, посредством машината и захаросаният мед може да добие тип на крем. Иван Вълков прибавя и друга екстра към чистия биомед – биокакаова маса, при което се получава различен вид, който припомня на усет течен шоколад. Това стана ясно при визитата на екип на ОИЦ-Русе в пчелната плантация на бенефициента.

Земеделският производител влага средства и в изработването на специфични етикети на немски и български език. По обучение Вълков е лингвист и с този метод той от една страна се пробва да наложи продуктите си на немския биопазар, а от друга да разпространява меда тъкмо като български артикул. Амбициите му са освен да усили броя на пчелните фамилии, които отглежда, от 125 на 160 и икономическия размер на стопанството си.

Иван Вълков към този момент работи по идната си концепция: пчелната му плантация да се трансформира в туристическа атракция. За задачата е закупил бус, с цел да може да реалокира кошерите в Балкана, покрай развити туристически дестинации. „ Ще разгадавам на туроператори, които ще водят групи във фермата, където ще им предлагаме презентация и дегустация. Ще развием и алтернатива за доставка на нашия мед на адрес посредством куриерските компании. “ – споделя пчеларят.

Договорът на Вълков по подмярка 6.3 е подписан на 8 април 2021 година и е стойност 29 337 лв.. В бизнес проекта като се изключи че е заложено закупуването на двете машини, попада условието стопанинът да продължи развъждането на пчелите по биологичен метод. Самият той е от хората, които доста държат на чистата храна и екологичния бизнес.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР