Пазим коалицията, не допускаме никакви сепаратистки действия. Изказвания в тази

...
Пазим коалицията, не допускаме никакви сепаратистки действия. Изказвания в тази
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пазим коалицията, не допускаме сепаратистки действия   

Пазим обединението, не позволяваме никакви сепаратистки дейности. Изказвания в тази посока са интриги ".


Това съобщи пред " Дневник " съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, потърсен за коментар за решението на " Продължаваме промяната " да не поддържа кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ, както и за поръчката на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, че желае коалиция, която избира да бъде с " Продължаваме промяната - Демократична България ", само че е подготвен и на други разновидности.


Вчера беше оповестено, че първите изказвания на водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " след предварителните парламентарни избори, на които обединението остана втора, ще бъдат на взаимна конференция, без да бъде посочен ден. Те трябваше да разясняват аргументите за загубата на първото място, което социолозите им отреждаха по време на акцията. И да очертаят опциите за сформиране на постоянно държавно управление, защото по конституция ще имат правото да създадат опит за кабинет, само че ще се нуждаят от поддръжка, тъй като разполагат с едвам 64 от нужните 121 гласа в Народното събрание.

Няколко часа след известието за взаимната изява Кирил Петков и Асен Василев оповестиха независимо пред медиите отхвърли да разискват всякаква форма на съдействие с ГЕРБ след среща на Националния съвет на партията си. Днес конференцията въпреки всичко беше планувана - за петък (7 април). Дотогава би трябвало да минат съвещанията на управленията на трите обединения от " Демократична България " - " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ", които да дадат оценка на изборите и мандат на водачите си за какъв вид ръководство могат да търсят единодушие. Засега и от трите обединения отхвърлят да разясняват какъв мандат се чака да получат управленията им.


Недоволство поради резултата и преференциите

По неофициална информация на съвещанието на " Продължаваме промяната " през вчерашния ден, с изключение на въпроса по какъв начин да подходи партията към първия управнически мандат, който президентът Румен Радев следва да връчи на ГЕРБ, са разисквани и аргументите за загубата на новата коалиция на изборите. При " Продължаваме промяната - Демократична България " има отлив от над 70 хиляди гласа спрямо вота пред октомври, когато двете обединения се явиха поотделно на избори. Според източници на " Дневник " от партията управлението обяснило резултата с купения и корпоративния избор, както и с това, че в акцията не е имало задоволително опълчване на ГЕРБ и по тази причина недоволните от ръководството на Борисов са припознали " Възраждане " като негов контрапункт.

В " Продължаваме промяната " има и неодобрение от това, че поради самостоятелни акции на претенденти по места (с които те се борят за персонални гласове, преференции), са разместени подредените от централите листи, споделиха източниците на " Дневник ". Справка в данните от гласуването сочи, че поради преференции претенденти на " Демократична България " изместват номинации на " Продължаваме промяната " в Пловдив, Варна Бургас, Русе и Плевен. Въпреки разстройствата към преференциалните борби и двете обединения в обединението считат по неофициална информация, че съдействието сред тях би трябвало да продължи, тъй като " имаме по-голяма цел ".


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР