Пази Боже от бивши комунисти, мутирали в капиталисти! Така възкликва

...
Пази Боже от бивши комунисти, мутирали в капиталисти! Така възкликва
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Пази Боже от бивши комунисти, мутирали в капиталисти!

Пази Боже от някогашни комунисти, мутирали в капиталисти! Така възкликва в собствен пост университетският учител, публицист и някогашен офицер от външното разузнаване Велизар Енчев. Той е ориентиран против Андрей Райчев.
SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:
Андрей Райчев за имотния скандал „ Чаталджа “: „ Няма нищо неприятно, това са бизнестрикове… “ В какво качество го приказва: като бизнесмен-собственик на голф клуб за милионери, като социолог, като политолог, като лобист, като юрист на Василев и Петков?… Пази Боже от някогашни комунисти, мутирали в капиталисти! За него Преходът приключи. Бизнестрикът съумя.

 

Както SafeNews писа, рокуратурата прати КПКОНПИ по петите на Асен Василев и Даниел Лорер. Комисията ще би трябвало да направи инспекция на медийните обстоятелства за нелегално добитото имущество.

Според медийните разкрития сдружение „ СТВ Консултинг “, принадлежало в миналото на Асен Василев, е с блокирани сметки поради иск на американски жител за 5 млн. лева

Три месеца преди този момент то продава парцелите си за над 3 млн. лева и по този начин американецът остава ощетен, в случай че искът му бъде задоволен.

Подобно на Цветан Цветанов от „ Апартаментгейт “, Лорер купува своя първокласен парцел към този момент ремонтиран единствено за 768 евро на кв. м. За съпоставяне, Цветанов се снабдява със своя фамозен апартамент три години преди министър Лорер за 625 евро на кв.м. И в двата случая има явно симулативни покупко-продажби.

Даниел Лорер твърди, че вложил големи пари в ремонт, с цел да продаде мезонета година по-късно за 4000 евро на кв.м. Според източници на BIRD това не е правилно. Лорер е придобил парцела откакто той към този момент е ремонтиран от компанията “СТВ Консълтинг ”. Луксозното жилище се води “офис ” и в разрешителното за градеж, и в издадения в края на 2020 година Акт 16. Отделно от това има данни, че Асен Василев също е употребил парцел на някогашната си компания “СТВ Консълтинг ” в същата постройка, само че не е заявил този факт.

Цялата постройка на Чаталджа 3 е изкупена от бизнесдамата Светослава Арнаудова, известна като “Кралицата на винетките ”

Тя е платила 1,86 милиона лева за жилището на Даниел Лорер и 3,1 милиона лева за всички останали пространства в постройката, в това число подземния гараж, фитнеса, офисите и поземления парцел. Високата цена, замесването на политически лица и естеството на бизнеса на Арнаудова, който зависи от страната, провокираха политически скандал в Народното събрание. На дневен ред излезе фактът, че Василев към момента се води притежател на офшорна компания, в нарушаване на закона.

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР