Пазарната капитализация на Nvidia, най-големия доставчик на графични ускорители, надмина брутния

...
Пазарната капитализация на Nvidia, най-големия доставчик на графични ускорители, надмина брутния
Коментари Харесай

Nvidia вече е по-скъпа от БВП на цяла Италия

Пазарната капитализация на Nvidia, най-големия снабдител на графични ускорители, надмина брутния вътрешен артикул на Италия. Скоро компанията, ръководене от Дженсън Хуанг, може да надмине Apple по пазарна стойност, съобщи.

Акциите на Nvidia завършиха борсовата търговия с растеж от 4,47% в четвъртък. Цената на една акция на американския чипмейкър доближи 926,69 $, повишавайки пазарната капитализация на компанията до 2,32 трилиона $.

Класация, направена от Forbes към 27 февруари тази година, демонстрира, че капитализацията на Nvidia по това време е била 1,97 трилиона $, което отрежда 12-то място на компанията. Класацията съпоставя Nvidia с Брутният вътрешен продукт на страните.

Оттогава Nvidia продължава да нараства с бързи темпове и сега заема осмо място по пазарна стойност с $2,32 трлн., изпреварвайки Брутният вътрешен продукт на Италия, който възлиза на 2,28 трлн. $.

Ако акциите на Nvidia продължат да нарастват със същото движение, то след към 10 дни Nvidia ще успее да надмине Apple по пазарна стойност – сега производителят на iPhone коства $2,61 трилиона.

Като последващи цели за превъзмогване от Nvidia се обрисуват Microsoft, която е оценена на $3,04 трилиона, и Франция със своето Брутният вътрешен продукт от $3,18 трилиона. И, несъмнено, Apple, ръководена от Тим Кук.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР