Пазарджишкият окръжен съд поиска документи от Специализираната прокуратура и затова

...
Пазарджишкият окръжен съд поиска документи от Специализираната прокуратура и затова
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу кмета на Септември

Пазарджишкият областен съд изиска документи от Специализираната прокуратура и по тази причина отсрочи за 4 юни делото против кмета на Септември Марин Рачев, който е упрекнат в укриване на налози, в изключително огромни размери, преди да поеме ръководството на Общината.

Пред постройката на съда инициативният комитет "Да спасим община Септември " даде на медиите извадки от последния отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия, в който са установени голям брой нарушавания от страна на кметския екип.

Част от нарушаванията са свързани и с депутата от ГЕРБ Даниела Малешкова, когато е била заместник-кмет на общината. Тя е сключвала неизгодни контракти с втората братовчедка на Марин Рачев за доставка на горива и ремонтни действия, показва ръководителят на инициативния цивилен комитет Николай Баташки.

"Тази компания подписва контракт с подизпълнител, който взима към 5000 лв. за преместването на стълба. Формираната облага от над 250% за компанията, ръководена от втората братовчедка на дамата на кмета Владимира Бояджийска, без да е направила нищо, е знак за машинация ", сподели Баташки, представен от БНР.

Кметът на Септември Марин Рачев съобщи, че е жертва на офшорни компании, които желаят единствено за себе си минералните залежи на Варвара.

"Фирмите, моите, на които съм бил шеф, са регистрирани на персоналния ми адрес, а не на Филипинските или не знам на кои острови ", разяснява Рачев.

Николай Баташки съобщи, че има офшорна компания, само че тя в никакъв случай не е взела участие в държавни и общински покупко-продажби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР