Пазарът за залавяне на кибератаки става все по-горещ горещ. Нещо

...
Пазарът за залавяне на кибератаки става все по-горещ горещ. Нещо
Коментари Харесай

Стартъпите за киберсигурност виждат поток от капитали

Пазарът за залавяне на хакерски атаки става все по-горещ парещ. Нещо повече, занапред ще продължи да се нагрява, поради зачестилите на всички места по света киберпрестъпления. Тази година световният пазар за киберсигурност се прави оценка на общо $173,5 милиарда, съгласно отчет на компанията за данни Research and Markets. Очаква се той да нарасне до $366,2 през 2023-а.

Това е по този начин, тъй като компаниите търсят нови способи за отбрана на своите данни. Компаниите са станали по-податливи на офанзиви, които могат да им костват десетки милиони долари, написа Business Insider.
 Гугъл купува
Гугъл купува " ловджия " за киберпрестъпления против $5,4 милиарда

Очаква се договорката да завърши по-късно тази година.

В резултат на това хакерите създават по-сложни способи за кражба на данни, заради което даже наследени софтуерни компании като Cisco, Nvidia и Twilio с открити вътрешни ограничения за сигурност паднаха в жертви на хакерска офанзива тази година.

На собствен ред компаниите за рисков капитал наливат милиарди долари в стартъпи за киберсигурност, с цел да оказват помощ за запазването на сигурността на бизнеса. Още при започване на годината колосът Гугъл закупи израелския стартъп за киберсигурност Siemplify за $500 милиона. Като причина беше посочено, че американската софтуерна компания уголемява предложенията си за сигурност на фона на възходящия брой хакерски атаки.

Това е единствено един от многото, само че показателни образци за потока от капитали, който занапред ще тече към започващите компании, предлагащи отбрана против киберпрестъпления.
 Доклад: Щетите от хакерски атаки може да надвишават 30 милиарда $ до 2023 година
Доклад: Щетите от хакерски атаки може да надвишават 30 милиарда $ до 2023 година

Това считат от Acronis
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР