Пазарът на недвижими имоти в София премина пика си -

...
Пазарът на недвижими имоти в София премина пика си -
Коментари Харесай

Имотите в софийските Дружба и Овча купел поскъпват най-силно

Пазарът на недвижими парцели в София мина пика си - строителните бизнесмени поправят надолу цените, а купувачите не бързат да купуват непременно. Това сочат наблюденията на компанията за недвижими парцели " Адрес ".

Ръстът на цените по отношение на края на предходната година е приблизително със 7.7% като взрив на повишаването има в считаните до неотдавна за неподходящи за живеене региони, каквито са " Дружба " (+12.59%) и " Овча купел " (+11.52%). Наличието на метро и близостта до офис зоните на Цариградско шосе и в Бизнеспарка в първия и строителството на метродиаметър към втория и разположения там Нов български университет обуславят двуцифрения растеж на цените в двата квартала, разяснява изпълнителният шеф на " Адрес " Георги Павлов. Освен това и на двете места има и положителни нови капиталови планове, добави той.

Купувачите се осведомят и ориентират на пазара, с цел да скюлчат най-хубава договорка, интересуват се от предлагането, вършат доста огледи, разяснява оперативният шеф Гергана Тенекеджиева. В същото време вложителите наблюдават държанието на клиентите си и се стремят да преценяват цените на новите си планове, добави тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР