Павликени. Държавата трябва да помага повече на общини като Павликени,

...
Павликени. Държавата трябва да помага повече на общини като Павликени,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Държавата трябва да подкрепя малките общини в усилията им да съхраняват културно-историческото си наследство

Павликени. Държавата би трябвало да оказва помощ повече на общини като Павликени, които поставят неимоверни старания за съхраняването и развиването на своето културно-историческо завещание. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе на посещаване в Павликени във връзка 74-та годишнина от оповестяването му за град, оповестиха от прессекретариата на президента. Вицепрезидентът напомни, че Павликени не е просто едно малко обитаемо място или единствено значим железопътен център, а град с съвсем двухилядолетна история. „ Най-голямото благосъстояние на Павликени са хората и днешното наличие на всички институции е доказателство, че страната стартира да поддържа дребните общини, с цел да се развива инфраструктурата, да има работа и вероятност за младите ”, уточни Илияна Йотова.
Вицепрезидентът поздрави почетните жители на Павликени – учители, писатели, самодейци, донори. Илияна Йотова особено се обърна към Павлина Николова, която има над 30 години стаж като начален преподавател и благодари за това, че е научила генерации българчета на четмо и писмо, и да обичат България.
Вицепрезидентът приветства и напъните на общинското управление, които през последните години са възродили привлекателния тип на Античния керамичен център, с цел да бъде той притежание на български и задгранични посетители. Нека да покажем на Европа и света благосъстоянието на античната ни просвета, прикани Илияна Йотова.
Вицепрезидентът и гостите на тържеството разгледаха фотоизложба, отдадена на годишнината от оповестяването на Павликени за град в НЧ „ Братство-1884 ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР