Павел Исанбаев, специалист диетолог сподели какво се случва с организма,

...
Павел Исанбаев, специалист диетолог сподели какво се случва с организма,
Коментари Харесай

Може ли да се яде пица всеки ден и кога е вредна

Павел Исанбаев, експерт диетолог показа какво се случва с организма, в случай че пицата е част от ежедневното ви меню.

" Пицата е неутрално ядене, просто " конструктор ", който може да се сглобява по избор. Дали пицата е нездравословна, зависи от това дали е в основата на диетата ви или е допълнение към храната, дали купувате пицата или я приготвяте сами и какви съставки има в нея ", споделя диетологът.

Според лекаря евентуално рисковата висококалорична постоянно съдържа мазни сосове, майонеза, салами, няколко типа сирена. Когато приготвяте вкъщи, можете да замените салама с месо или да се откажете от сосовете. Почитателите на нисковъглехидратните диети от време на време подготвят с понижено количество калории - в основата ѝ е кайма вместо тесто от брашно.
свързани новини3096на 19.01.20215807на 19.08.2014
" Бялото брашно е елементарен въглехидрат. Продуктът покачва равнищата на кръвната захар и способства за бързото чувство за апетит, както и покачва риска от напълняване. Затова брашното за печене постоянно се заменя с ръжено, пълнозърнесто или оризово брашно. Оризовото брашно се предлага при нетърпимост към глутен - диагноза, при която използването на " обикновено " брашно предизвиква отичане на корема, разстройство или други стомашно-чревни неразположения ", изясни експертът.

По този метод пицата, приготвена със " здравословни " и пресни съставки, може да се употребява всеки ден.

" Не би трябвало да заливате пицата си с газирани питиета - комбинацията от сладки газирани напитки и мазни храни води до съмнения на глюкозата, натоварва панкреаса и усилва риска от струпване на нежелани килограми. Хората със стомашно-чревни болести могат да се снабдят с гастрит, отичане на корема и разстройство ", предизвести лекарят.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР