Пътят е опасен, когато нямаме качествена маркировка, мантинели и знаци.

...
Пътят е опасен, когато нямаме качествена маркировка, мантинели и знаци.
Коментари Харесай

Илия Тодоров: Пътят убива, когато е нарушена инфраструктурата

Пътят е рисков, когато нямаме качествена маркировка, мантинели и знаци. Много е значима инфраструктурата. При някои случаи пътят убива. Това съобщи Илия Тодоров от Българска асоциация на потърпевшите при произшествия в " Денят стартира ".

" За да се стигне до там осветителни тела да падат в тунели, това е сериозен проблем очевидно към този момент от години. Оправданието е, че няма средства. АПИ харчи бюджета си за строителство на нови пътища, поправки и поддръжка на старите ", разяснява Илия Тодоров.

Той изясни, че част от ремонтите, които се правят на някои места, са вследствие от произшествия, които са увредили инфраструктурата.

" Тези пари би трябвало да бъдат възобновени от хората, които са нанесли вреда на пътя. Ще бъде доста добре в АПИ да се прокара конструкция, която да събира тези пари, с цел да има задоволително за значителните поправки на пътя ", посочи Тодоров.

Адвокатът на фамилията, което загуби своя близка, откакто осветително тяло падна върху колата й в тунел " Ечемишка ", изясни, че след погашение на компенсацията чакат и какво ще се случи по досъдебното произвеждане. Дали ще бъде прекъснато, или ще има импортиран обвинителен акт.

" Това е безусловно безхаберие от страна на АПИ. През 2010 година е имало сходен случай, който е контузил различен лидер. Той ги е осъдил, само че все пак ремонт не е осъществен. През 2005 година е имало контракт за ремонт на тунела, само че не е сбъднат. Лично аз нямам пояснение за какво повече от 5 години няма импортиран обвинителен акт против нито едно отговорно лице ", сподели Тодор Димитров - юрист на потърпевшите.

Според Илия Тодоров отговорен за случая би трябвало да се откри и държи под отговорност.

" Пътят до това да не се стига 5-6 години да няма упрекнати е да се прецезира чия е отговорността. Дали изпълнителният шеф е отговорен, надзора или кой ", разяснява Илия Тодоров.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР