Пътуващото студио на БНТ2 започна своята обиколка в Южна България

...
Пътуващото студио на БНТ2 започна своята обиколка в Южна България
Коментари Харесай

Пътуващото студио на БНТ2 започна своята обиколка в Южна България

Пътуващото студио на БНТ2 стартира своята обиколка в Южна България от ивайловградското село Мандрица. Селото се счита за единственото албанско населено място у нас. Пътуващото студио е част от плана на Българска национална телевизия „ Парламентът на Европа 2025 ". В продължение на 7 дни екипът от Регионалния ефирен център в Пловдив ще посети 11 селища. Целта на пътуващата осведомителна акция е да даде опция на жителите на тези обитаеми места да научат повече за работата и целите на Европейския парламент.

Само допреди няколко години в село Мандрица са живеели над 3 хиляди души. Сега са едвам 36. Хората, до един в пенсионна възраст, посрещнаха Пътуващото студио на БНТ2 под сянката на вековния чинар на площада в селото. Те описаха, че тук не са идвали евродепутати, само че решат ли да дойдат, имат въпроси към тях.
Иванка Петрова: Кога ще станат нашите пенсии колкото гръцките, няма да питаме за европейските.
В Мандрица желаят по-достъпни европрограми, с цел да могат да развиват селското стопанство. Надяват се да има работа, с цел да се върнат младите.
Костадин Бейчев: Този регион се обезлюди. Имаме доста проблеми. Нямаме здравен пункт, Ивайловград е надалеч.
Повечето локални свободно приказват албански език и приветстват опцията Албания и Македония да станат членове на Европейски Съюз.
Иванка Петрова: Добре е всички да са едно и като седнат на тая маса да се схванат.
В буса на Пътуващото студио на БНТ2 жителите на Мандрица с интерес се срещнаха с работата на Европейския парламент. В селото към този момент има осъществен европроект - хотел и ресторант.
Веска Илиева: С цел привличане на туристи е построен
Илиева добави, че това е първият европроект в Мандрица.

Мандрица от години притегля гръцки туристи, а неотдавна и албански бизнесмени.
 ​Пътуващото студио на Българска национална телевизия 2 още веднъж потегля на път ​Пътуващото студио на Българска национална телевизия 2 още веднъж потегля на път
Пътуващото студио на Българска национална телевизия 2 стартира от през днешния ден обиколката си в областите Хасково, Стара Загора, Пловдив и Смолян. Форматът е част от плана на Българска национална телевизия „ Парла...
Вижте маршрута на „ Пътуващо студио на БНТ2 “: 24 април: гр. Тополовград 25 април: гр. Стара Загора, с. Хрищени (община Стара Загора) 26 април: гр. Казанлък, гр. Павел Баня 27 април: с. Свежен (община Брезово), гр. Хисаря 28 април: с. Орехово (община Чепеларе), гр. Чепеларе 29 април: гр. СмолянВижте повечеep202five.bnt.bg/patuvashto-studio/Пътуващо студио: поредност от два документални кино лентата, основани в границите на пътуващ тв формат в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР