Пътуването в Космоса вече не ни изглежда като научна фантастика,

...
Пътуването в Космоса вече не ни изглежда като научна фантастика,
Коментари Харесай

Балонът, който ни изстрелва в Космоса за няколко часа

Пътуването в Космоса към този момент не ни наподобява като научна фантастика, а като част от обозримото бъдеще. И до момента в който чакаме огромните играчи в сектора, като SpaceX, да ни зарадват с някоя добра вест, вниманието ни бе привлечено от един различен план.

Space Perspective е спартъп от Флорида , чиято цел е да изпраща хора оттатък орбита на Земята посредством високотехнологични капсули, закрепени на големи балони.

Всяка капсула има величина на футболен стадион и може да побере до седем пасажера, включително и водача. Изстрелванията са по изгрев слънце от летището Shuttle Landing Facility, благосъстоятелност на NASA. За в бъдеще се възнамеряват и полети от места като Хавай или Аляска.
 Снимка 485522

В първите два часа след излитането балонът и капсулата Neptune се издигат до височина 30 480 , което е над 99% от земната атмосфера. Оттам ясно се вижда както нашата планета, по този начин и Космосът. Капсулата Neptune продължава да пътува на тази височина два часа, след което още два са отредени за връщането. То става с помощта на последователно изпускане на газ от балона.

Изненадата обаче идва най-после - и балонът, и капсулата, която е закачена за него, кацат в океана , където транспортен съд изчаква пасажерите, с цел да ги прибере на сушата, написа New Atlas.
 Илон Мъск, Starship и най-важният план на SpaceX
Най-важният план на Мъск и SpaceX

Успехът е все по-близо

Първият тестов полет без екипа се чака да се организира през идната година. Цената на рисковото прекарване със Space Perspective, само че се чака тя да бъде на половината на съществуващите суборбитални полети - т.е. към 60 хиляди $ .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР