Пътуването в Космоса в бъдеще може да бъде затруднено, заради

...
Пътуването в Космоса в бъдеще може да бъде затруднено, заради
Коментари Харесай

Космическият боклук може да попречи на полетите в Космоса

Пътуването в Космоса в бъдеще може да бъде затруднено, поради натрупването на галактически отпадък на земната орбита, заяви в. "Дейли мирър ".

Към сегашното има към 600 000 части галактически отпадък, които кръжат към Земята. Повечето от тях са с ширина от 1 см до 10 см и се трансфораха в възходящ проблем. Учените са пресметнали, че минимум един сателит всяка година е опустошен от прикосновение с галактически отпадък.

Според 3D-изображение, направено от Ричи Кармайкъл, страните, които са виновни в най-голяма степен за натрупването на отпадъците, са Съединени американски щати, Русия и Китай.

НАСА дефинира галактическия отпадък като "всеки предмет, артикул на човешката активност, в орбитата на Земята, който към този момент не извършва потребни функционалности ".

Най-големият галактически отпадък, който обикаля планетата ни на 225 км разстояние от повърхността й, е спътникът за наблюдаване "Енвисат " с размерите на двуетажен рейс, който беше изстрелян от Европейската галактическа организация през 2002 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР