Пътуването из непознати светове и галактики все още е само

...
Пътуването из непознати светове и галактики все още е само
Коментари Харесай

Няма да повярвате, че тези 5 места са на нашата планета

Пътуването из непознати светове и галактики към момента е единствено далечна проекция в бъдещето или приказен кино сюжет.

За благополучие нашата планета е цялостна със сюрреалистични и чуждоземни места, които се намират на един полет разстояние, а съвсем наподобяват луни долини и подземни пещери, написа "Хъфингтън пост ".

Вади Рум, Йордания

Това място е част от международното завещание на ЮНЕСКО и се намира в Южна Йордания. Разнообразните пейзажи от скали, пещери, тесни проломи и червен пясък, го трансформират в сходство на Марс.

ВИЖТЕ ПЕТТЕ ПРИКАЗНИТЕ МЕСТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Летящият гейзер в Невада

Този извънземно изглеждащ гейзер се намира наоколо до Пустинята на черните скали, Невада.

Той е инцидентно основан от човешка ръка. През 1916 година фермер копаел в търсене на вода и намерил, само че тя била с температура 200 градуса. Това принудило притежателя да запуши кладенеца и да напусне земите си.

С течение на годините водата сама си проправила път, образувайки един от най-красивите гейзери в света.

Неговата форма се дължи на натрупването на калциев карбонат, а цветовете, които безусловно стопират дъха ни - на термофилните водорасли, ситуирани по цялата му повърхнина и неговите тераси.

Петнистото езеро Клилук

Това необичайно езеро в пустинята на Британска Колумбия съдържа огромно количество минерали (включително калциев и натриев сулфат).

През лятото, когато водата се изпарява, минералите се разкриват допълнително от 300 обособени басейна или "петна " - отсам и името на езерото.

Фигурите са разнообразни във всеки обособен ден и одобряват разнообразни форми и цвят. Понякога са сини или зелени, различен път – бели и жълти. Именно с това езерото Клилук притегля гости от целия свят.

Тори дел Вайолет, Доломитите, Италия

Освен че са извънредно фотогенични, тези отвесни върхове, открити в групата "Розенгартен " в Доломитите, постоянно са желани от скалните катерачи.

Дюните на вулканичния народен парк Ласен, Калифорния

Обагрените в алено и оранжево дюни, формирани от окислени пластове вулканична пепел, лежат в сянката на вулкана Синдер Кон. Вулканът и след това дюните се образуват по време на изригвания, настъпили през 1650 година

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР