Пътуване във времето! Най-старата мечта на човечеството… или най-новата… Когато

...
Пътуване във времето! Най-старата мечта на човечеството… или най-новата… Когато
Коментари Харесай

10 места, които да посетиш, ако имаш машина на времето

Пътуване във времето! Най-старата фантазия на човечеството… или най-новата… Когато става въпрос за прескачане от епоха в епоха, нещата доста бързо могат да станат извънредно комплицирани, само че това по кое време е спирало индивида.

Предпочитанията ни за пътешестване във времето може да варират сред няколко варианти като да вземем за пример: DeLorean, зареден догоре с плутоний; британска синя полицейска кутия от 50-те години, която ти носи странното чувство, че от вътрешната страна се крие нещо доста повече, в сравнение с демонстрира отвън; заинтригуващ медальон, който носи още по-интересното име „ времеврът “ или даже някои биха се спрели и на класическата машина на времето, основана от британски академик, с помощта на Хърбърт Уелс.

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето
Кадър от сериала „ Легендите на утрешния ден “

Забелязвате наклонността, че изборът ни се върти към художествени истории. Няма неприятно. Все отнякъде би трябвало да стартираме, а и не можем да сме изцяло сигурни, че някой странник във времето не е отскочил до верния миг, с цел да подшушне на точните хора, по какъв начин би изглеждала една същинска машина на времето.

Без значение от метода на напредване, факт е че всеки от нас си е мечтал да може да се заиграе със стрелките на часовника и най-малко един път не те да диктуват темпото в живота ни, а противоположното. Затова ето 10 дестинации, които са положително начало за всеки, който желае да стане странник във времето на цялостен работен ден.

PS: Преди да потеглим няколко наложителни правила, тъй като другояче може да създадем неописуеми проблеми на себе си, околните си, света и… Вселената като цяло. Експедицията ни е чисто туристическа. Прескачаме, преглеждаме, обикаляме и не пипаме и не променяме нищо! А сега… Allons-y!

1. Дом, благ дом! 100, 1000, 100 000 години по-рано…

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Скачаме в машината на времето и незабавно се чудим накъде да потеглим. Може би едно от най-хубавите места, от които можем да стартираме е родното ни място. Нека се върнем обратно и да забележим какво е съществувало на земята, по която стъпваме през днешния ден. Малко предистория постоянно е добре пристигнала. Колко тъкмо години обратно да се върне човек, с цел да усети същински атмосферата на предишното? Вие сте капитанът, вие решавате! Колко мощно ви се желае да завъртите кормилото в посока „ минало “?

2. Дом, благ дом! 100, 1000, 100 000 години по-късно…

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Така! Вече се отчетохме в предишното, време е да надникнем в бъдещето и какво се е случило с родното ни място. Съществува ли към момента? Разраснало ли се е или се е смалило? Дали пък инцидентно няма издигната голяма скулптура във ваша чест, поради невероятните ви достижения, които ще извършите, един път щом се върнете в вярното време? Или, когато се върнете в личното си време, ще извършите тези велики каузи, тъй като към този момент сте видели, че има скулптура във ваша чест, поради това, което сте направили… Опа, навлизаме в спорен въпрос от ранга на „ Кое е първо? Кокошката или яйцето? “ Бързо! Обратно в машината на времето!

3. Кой сподели „ Роурррррр “

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Кой не е желал да види същински динозавър онлайн?! Дали това предпочитание е събудено от забавните детски книжки с голям брой илюстрации, от една от най-популярните кино поредици „ Джурасик Парк “ (вдъхновена от романа на Майкъл Крайтън) или просто считаме, че динозаврите са готини… то всеки се е замислял най-малко за миг, какво е да видиш същински! Какво чакаме тогава?! Палете машината, дръжка на… почти 200 милиона години обратно ииии потегляме! Конкретно за това начинание се припомня да не се отдалечавате доста от машината си на времето. Тиранозаврите имат склонността да ви изяждат, в случай че ви видят.

4. Сър Бос?

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Докато още сме в зоната на миналото… за какво не отскочим и до Средновековието и не забележим какво е в действителност да живееш като рицарите. Преди да пристигнем, дано да се обзаложим кой филм е показал епохата най-правдоподобно. „ Хенри V “ на Кенет Брана, „ Първият рицар “ с Шон Конъри? Или пък може би битката е сред комедиите „ Като рицарите “ с Хийт Леджър и „ Един рицар в Камелот “ с Упи Голдбърг? Може да разберем след 3… 2… 1…

5. Какво изпуснах?

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Всеки човек принадлежи към избрана ера и има привилегията да се порадва на всичко, което тя може да му предложи. Но какво може да направи човек, в случай че с цялото си сърце и душа желае да види неща, които не принадлежат на неговото време? Може да се надява да се добере до машина на времето и да преглежда на воля! Избирайте сред античните гледки като Александрийския фар или нещо по-съвременно, като Лазурният прозорец в Малта, който напълно неотдавна се срути.

6. Някои неща се случват единствено по един път

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Едно от най-променливите изкуства на света е театърът. Дори да гледаш една и съща пиеса, тя в никакъв случай не може да се повтори две вечери подред. Всяко едно зрелище е друго и неповторимо. Енергията, актьорите, играта, публиката, реакциите и даже гафовете са непрекъснато изменящи се и всеки фен на театъра би желал да може да изгледа всяка една разновидност на обичаната си пиеса.

7. Музиката е безконечна, само че концертите – не

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Подобно на театрите, концертите се случват един път и остават вечно в историята, с помощта на хората, които не престават да приказват за тях години по-късно. Но няма друго чувство, като това да присъстваш персонално на сходно събитие. Бихте ли отказали разходка до 1972 година за турнето на Дейвид Бауи – Ziggy Stardust and the Spiders from Mars?

8. Да опитаме нещо друго?

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Вместо да се лутаме напред обратно в минало и бъдеще, дано опитаме да станем очевидци на историята по този метод. Изберете си място или постройка, отидете там от момента на основаването им и превъртете през цялото им битие до последните им моменти на изгубване. Не е ли прелестно?

9. Познаваме ли се?

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

Това предложение може да е малко противоречиво, имайки поради, че още първоначално се разбрахме, че няма да се месим в историята. Но при опцията да се срещнеш с всичките си идоли от предишното, по какъв начин можеш да пропуснеш нещо такова. Разбира се, всякаква информацията за бъдещето би трябвало да бъде сведена до абсолютния най-малко, с цел да не стигне до необратим абсурд. Но какъв брой може да навреди, в случай че „ инцидентно “ се срещнеш с Чарлз Дикенс към 1842/1843 година и „ инцидентно “ диалогът ви тръгне в посока обвързвана с духове… или Коледа… Всичко се случва.

10. Абсолютно неразрешено

 10 места, които да посетиш, в случай че имаш машина на времето

За край, преди да отстъпим машината на времето на идващия странник, можем да си позволим някоя дребна, безобидна, дребничка смешка с всички бъдещи археолози. Изберете си предмет, който да е задоволително съвременен, че да бъде отличим, само че не и задоволително функционален, че да промени хода на историята, при положение, че бъде оголен по-рано от нужното. След това го заровете на място, където знаете, че ще бъде открит към вашето лично време. Върнете се вкъщи и се радвайте на добре свършената работа. Да оставим на бъдещите генерации малко тайнственост, върху която да се чудят.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР