Пациентските организации Заедно с теб“ и Алианс на трансплантираните и

...
Пациентските организации Заедно с теб“ и Алианс на трансплантираните и
Коментари Харесай

Пациентски организации определиха като странно уволнението на проф. Генчо Начев

Пациентските организации „ Заедно с теб “ и Алианс на трансплантираните и оперираните - АТО „ Бъдеще за всички “ показват изненада от уволнението на проф. Генчо Начев от министъра в оставка проф. Асена Сербезова. Това се показва в позиция на организациите, изпратена до Българска телеграфна агенция.

Проф. Асена Сербезова назначи през седмицата проф. доктор Николай Димитров за изпълнителен шеф на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Св. Екатерина “ на мястото на проф. Генчо Начев, който беше отпред на болничното заведение от 2006 година Смяната на управлението идва след оповестени нарушавания, установени при инспекции на Министерството на здравеопазването.

Според пациентските организации уволнението на проф. Генчо Начев е „ необичайно “, защото като не излиза наяве на обществото какви тъкмо са нарушаванията. „ От отговора на проф. Начев разбираме, че при започване на своето ръководство е почнал с 10 млн. лева задължения през 2006 година, а към днешна дата има 10 млн. лева в депозитни сметки на болничното заведение и задължения няма “, се отбелязва в мнението на пациентските организации.

Те смятат още, че е неточно от страна на министър в оставка да прави кадрови промени и че, в случай че е имало нарушавания, не е защитил обществените ползи в точния момент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР