Пациентските организации са поставени пред сериозни трудности, свързани с устойчивостта,

...
Пациентските организации са поставени пред сериозни трудности, свързани с устойчивостта,
Коментари Харесай

НПО започва консултации с партиите за оптимизиране на законодателството

Пациентските организации са сложени пред съществени компликации, свързани с устойчивостта, развиването на експертния капитал, активизирането на пациентските общности, образуването на умения за покровителство и не на последно място – финансирането на дейностите, директно ориентирани към решаването на значими публични проблеми, свързани със опазването на здравето, в които имат своето място. Това обявиха от Националната пациентска организация (НПО) във връзка вчерашния Европейски ден за правата на пациентите.

От организацията подчертаха, че търсят разнообразни благоприятни условия, посредством които всички страни в опазването на здравето да бъдат насърчени да открият работещи модели за развиване на пациентското придвижване, тъй че то да работи за постигането на европейските цели и да образува отговорно държание към българските пациенти. „ В тази връзка Неправителствени организации през идващите месеци ще започва съвещания с политическите сили, част от новия парламент, за разговор по отношение на усъвършенстване на законодателството, по метод, който основава условия за дейно пациентско включване. В същото време е значимо да се посочи, че един от основните аспекти на ефикасното пациентско включване у нас е и дигитализацията, в която е належащо да продължи вложението на запаси “, споделят от организацията.

„ През последната година Националната пациентска организация минава през сложен интервал. Новото управление на организацията поставя старания да се оправи с репутационните проблеми, както и с наследените усложнения. Както е известно, Неправителствени организации загуби своята национална представителност и занапред ще влага в това да придобие този фиктивен статус. Опитът на организацията не е убит и ние ще продължим да влагаме в грижите за пациентите у нас “, прибавят още от Неправителствени организации.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР