Пациентите трябва да предоставят медицинска документация от предходни прегледи, ако

...
Пациентите трябва да предоставят медицинска документация от предходни прегледи, ако
Коментари Харесай

Безплатни прегледи на щитовидна жлеза ще се проведат по програма „Грижа за Вас“ на болница „Сърце и Мозък“ Бургас

Пациентите би трябвало да дават здравна документи от предишни прегледи, в случай че разполагат с такава

Специалистите от Клиниката по към болница „ Сърце и Мозък “ Бургас  разкриват кабинет за профилактика и ранна диагностика на болесттите на щитовидната жлеза (тиреоидни заболявания) Прегледите са по стратегия „ Грижа за Вас “ и са изцяло безвъзмездни.

Кабинетът ще приема пациенти всеки петък от 14:00 ч. до 16:00 ч. след авансово записване на тел. 056703003.

Щитовидната жлеза е „ главен регулатор “ на метаболизма и е от значително значение за вярното действие на голям брой жизненоважни органи. Заболяванията на щитовидната жлеза се следят осем пъти по-често при дамите, в сравнение с при мъжете. Независимо от пола, човек попада в рискова група, в случай че има фамилна обремененост, в случай че страда от автоимунно заболяване като диабет вид 1, псориазис, ревматоиден артрит и други, и в случай че е над 50 години. Нарушенията в естествената функционалност на щитовидната жлеза могат да бъдат дейно лекувани. От значение са ранното диагностициране, постоянната профилактика и съответното лекуване.

Най-често срещаните заболявания на щитовидната жлеза са: 
хипотиреоидизъм (понижена функция) хипертиреоидизъм (повишена функция) увеличена щитовидна жлеза (гуша) нодозна промяна (образуване на възли)
Хирургията на щитовидната жлеза е способ за лекуване при доста увеличена щитовидна жлеза, възли и рак на щитовидната жлеза, а в някои случаи и  при свръхактивна щитовидна жлеза. Разстройствата във функционалността на жлезата се лекуват в началото с лекарства. Въпреки това, когато медикаментозното лекуване не дава стремежи резултат е показано оперативното лекуване на болестта.

Кога да потърсите консултация със експерт:
При възходяща издутина и съществуване на възли в региона на шията Нарушена хормонална функционалност на жлезата, неповлияваща се от медикаментозно лекуване При фамилна обремененост за щитовиден карцином Затруднения в преглъщането Промяна в гласа и пресипнал глас Болка и дискомфорт в региона на шията Промяна в телесното тегло и смяна в настроението
Молим пациентите да дават здравна документи от предишни прегледи, в случай че разполагат с такава.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР