Патрик Муратоглу разкри защо според него основният фаворит за титлата

...
Патрик Муратоглу разкри защо според него основният фаворит за титлата
Коментари Харесай

Муратоглу: Джокович все още е най-добрият, дори на клей


Патрик Муратоглу разкри за какво съгласно него главният любимец за купата на идния Ролан Гарос е Новак Джокович, а не Рафаел Надал. Сърбинът ще се завърна на корта на идния Мастърс в Монте Карло, откакто изигра единствено три мача от началото на сезона поради нежеланието си да се имунизира против Covid-19, до момента в който Надал лекува травма в реброто и ще бъде надалеч от корта още няколко седмици.

Миналата година Джокович победи Надал в героичен полуфинал в Париж, след което завоюва купата, прекъсвайки 4-годишната доминация на Матадора. Муратоглу счита, че макар всички проблеми от последните месеци Джокера към момента е най-хубавият състезател в света, даже на обичаната настилка на 13-кратния първенец на Ролан Гарос.

„Очаква ни най-оспорваният и непредсказуем Ролан Гарос за последните 10-15 години. Ако обаче Джокович запише мощни резултати в предходните шампионати, тогава няма да е толкоз оспорван, тъй като когато е в топ форма, Новак е най-хубавият в света, даже на клей“ – разяснява Муратоглу в своя YouTube канал.

„Това може да звучи необичайно поради всички триумфи на Надал на Ролан Гарос, само че не трябва да се не помни, че Джокович доста пъти го е побеждавал на клей. Ако двамата още веднъж се изправят един против различен, сигурно ще мисляt за миналогодишния мач. Надал ще бъде под напрежение, до момента в който Джокович ще бъде още по-агресивен поради увереността, с която ще е зареден поради миналогодишния си триумф в Париж“ – добави френският експерт.

Муратоглу счита, че идният Мастърс шампионат в Монте Карло значително ще зададе тона на целия сезон на клей за Джокович. „Дали Новак ще успее да завоюва всичко допустимо, до момента в който Рафа го няма? Това ще промени радикално обстановката, защото тогава Джокович ще е изпълнен с убеденост преди Ролан Гарос. Това обаче няма да е по никакъв начин елементарно, защото той няма съвсем никаква игрова процедура от началото на сезона. Според мен това, което ще се случи в Монте Карло, а по-късно и в Мадрид, ще ни даде доста ясна визия за съотношението на силите. В същото време обаче може да изпъкне и някой „скрит жокер“ като Алкарас или Циципас например“.

Муратоглу, който от през вчерашния ден е треньор на Симона Халеп , разяснява възможностите и на Надал преди обичаната за испанеца част от сезона.

„Мисля, че на Рафа ще му бъде доста мъчно. Силното начало на сезона сигурно го е заредило с голяма убеденост, само че всички знаем, че той обича да играе допустимо най-вече преди Ролан Гарос, с цел да има чувството, че изцяло владее нещата. Ако това чувство го няма, всичко става по-сложно за него. Фактът, че сезонът му на клей ще е доста по-кратък, в сравнение с е очаквал, сигурно ще му повлияе доста отрицателно, тъй като след завръщането си ще би трябвало да доближи най-хубавата си форма в много къс интервал. Често се случва Надал да не играе добре при започване на сезона на клей, както стана предходната година. Бяха му нужни няколко шампионата, с цел да се трансформира в „истинския“ Рафа. През този сезон той няма да има този късмет. Веднага след завръщането си ще би трябвало да заиграе на доста високо движение, а това няма да е по никакъв начин елементарно за него“ – приключи специалистът на Евроспорт Франция.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР