Пътнотранспортното произшествие стана на 20 юли около 22:00 часа, когато

...
Пътнотранспортното произшествие стана на 20 юли около 22:00 часа, когато
Коментари Харесай

Мотористи и приятели затвориха пътя Плевен-Ловеч заради катастрофа с три жертви

Пътнотранспортното произшествие стана на 20 юли към 22:00 часа, когато лек автомобил " Мерцедес ", ръководен от 30-годишен недееспособен и пийнал водач, е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и е блъснал с предната лява ъглова част, движещ се от Плевен към Ловеч, мотоциклет, ръководен от 44-годишен мъж, след което се удря в дърво. Мотористът и неговата спътничка починаха на място. По-късно в болница умря и мъж, който е пътувал на предната седалка на автомобила.



Прокуратурата повдигна обвиняване на 30-годишния пийнал и недееспособен лидер. Той е в ареста и се чака да му бъде поискано най-тежкото наказване задържане под стража в понеделник.



Божана Костова от името на мотористите сподели, че на тази война по пътищата би трябвало да се постави край.

По-тежки санкции, по бързи производства. Не да се водят едни каузи в продължение на години. Бързо произвеждане. Ти би трябвало да знаеш, че в случай че се качиш без брошура и стане ПТП с жертва, това е съзнателно ликвидиране, тъй като ти безусловно самосъзнателно си взел това решение. Това не е ликвидиране по несъобразителност

Недоволните упорстват за бърз правосъден развой и се готвят за митинг в понеделник пред Съдебната палата в Плевен, където ще се гледа мярката на 30-годишния лидер, предизвикал злополуката с три жертви.

Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов ще се срещне идната седмица с мотористите, с цел да набележат ограничения за разрешаване на проблемите, свързани с безвредното придвижване по пътищата. Пътят Плевен - Ловеч е затворен, има обходен маршрут, а мотористите молят за схващане, защото техните дейности са в името на всички по пътищата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР