Пътнотранспортно произшествие на прочутата писта Нюрбургринг-Нордшлайфе отне живота на двама

...
Пътнотранспортно произшествие на прочутата писта Нюрбургринг-Нордшлайфе отне живота на двама
Коментари Харесай

Двама души загинаха при катастрофа по време на тестове на Нюрбургринг

Пътнотранспортно произшествие на фамозната писта Нюрбургринг-Нордшлайфе лиши живота на двама души . Трагичният случай се случил в сряда, 9 август, по време на тестова сесия на Industry Pool, която беше затворена за аудитория.

Компания " Goodyear " удостовери, че починалите са работили за нея по време на случая. В изказване до медиите от там обявиха, че се преценяват с локалните управляващи при следствието, което към този момент няма престъпен темперамент.

Въпреки че името на лидера на автомобила към момента не е оповестено публично, съгласно обява на „ Люксембург Таймс “ пасажерът е бил 39-годишният авто играч Кристиан Франк. Мюнхенският вестник „ Меркур “ показва, че от „ Порше “ са удостоверили, че автомобилът, взел участие в произшествието, е създаден от него, само че към този момент не може да даде повече детайлности.

Luxembourger Christian Franck, who was well known in racing circles, was one of those killed in crash on Wednesday
— Luxembourg Times (@LuxTimes)
По непотвърдени данни автомобилът, взел участие в случая, е последно потомство Porsche 911 Carrera S, което значи, че е създаден сред 2011 и 2019 година Свидетели настояват, че вследствие на произшествието автомобилът се е преобърнал неведнъж, а пасажерите са изхвърчали от него.

От Нюрбургринг потвърдиха, че случаят се е случил на Тиргартен - серия от S-образни завои, които следват високоскоростния завой в края на дългата права Дьотингер Хое. След случая туристическите пътувания, които постоянно следват сесиите на Industry Pool, бяха анулирани.

Макар че сходни произшествия са необичайност по време на закритите индустриални сесии, случаите на пистата не са нещо извънредно. Миналата година по време на туристически пътувания на Нюрбургринг са станали 77 случая, довели до пострадвания и до един смъртен случай. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР