Горната камара на Сената на Аризона отмени закон от 1864

...
Горната камара на Сената на Аризона отмени закон от 1864
Коментари Харесай

Отмениха закон, налагащ пълна забрана на абортите в Аризона

Г орната камара на Сената на Аризона анулира закон от 1864 година, който не разрешава на процедура всички аборти на територията на този щат. Решението беше взето, макар че Върховният съд на Аризона при започване на април постанови, че законът може да продължава да се ползва, съобщи Франс прес.

Решението за анулацията на закона, който не разрешава всякакво непринудено спиране на бременността от момента на зачеването, в случаите, когато животът на майката не е заплашен, в този момент би трябвало да бъде подписано от губернаторката на Аризона Кейти Хобс, която е определена от Демократическата партия.

Arizona Senate votes to repeal 1864 abortion ban
— WTX Arabi (@WTXNewsArabic)
Правото на аборт се обрисува като значим въпрос в предизборната акция за президентския избор в Съединени американски щати. Аризона е един от основните щати, в които се взема решение финалния излаз.

Нито изнасилването, нито кръвосмешението се считат за задоволително съществени изключения, съгласно закона от 1864 година

Arizona Senate OKs bill to repeal the state's 1864 near-total abortion ban | AP News |
— Rick Cooley (@rcooley123)
Решението на локалния Върховен съд провокира яростни несъгласия в страната, като беше наказано от Джо Байдън, само че също по този начин подложено на критика по по-умерен метод от Доналд Тръмп.

Законът, който не беше прилаган в продължение на десетилетия, в този момент беше разгласен за „ използван “, според решението, постановено на 9 април от Върховния съд на Аризона. То взема под внимание преобръщането на правосъдната процедура от Върховния съд на Съединени американски щати, който през юни 2022 година отстрани федералната гаранция за правото на аборт, като по този метод даде цялостна независимост на щатите да одобряват лично законодателство в тази област. След това към двадесет щата не разрешиха или строго ограничиха достъпа до аборт.

Arizona Legislature Passes Repeal Of 1864 Abortion Ban
— Diogenes (@WatchingYou2018)
* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР