Пътният възел Кресна“ по никакъв начин не предопределя трасето през

...
Пътният възел Кресна“ по никакъв начин не предопределя трасето през
Коментари Харесай

Иван Шишков за пътен възел „Кресна“: Без разрешение от Европа, няма да строим нищо

Пътният възел „ Кресна “ по никакъв метод не предопределя трасето през дефилето на автомагистрала „ Струма “. Това сега е едно кръгово придвижване, като част от него не е построено, сподели районният министър Иван Шишков в ефира на Българска национална телевизия.

Той означи, че още когато е проектирана автомагистралата, най-сложният сектор -този през дефилето, е подхвърлян във времето.

Това, което сега сме създали, с цел да можем да строим законно, сме подписали контракт и анекс към него. На процедура сега единствено довършваме пътния възел по отношение на анекса към контракта, съобщи той и добави, че строителството вероятно ще продължи, когато стане ясно кое ще е трасето.

По думите му е било значимо да се избави процедурата за Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС), с цел да се завоюва време. Той съобщи, че решаващо за построяването на проблематичния сектор през дефилето са екологичните ограничения.

Решението на автомагистрала „ Струма “ и кой вид ще бъде строен ще бъде взето от разбора на ограниченията, ще бъдат утвърдени от Европейската комисия и тя ще бъде тази, която ще утвърди нашия разбор на ограниченията и вероятно ще стартира да финансира автомагистрала „ Струма “, изясни той.

След два месеца ще стане ясно кое ще е трасето, когато бъде приключен анализът на ограниченията, уточни министър Шишков.

Преди да получим зелена светлина от Европа, няма да строим безусловно нищо. Европа е гаранцията, че сме спазили безусловно всички ограничения, сподели още той.

Етикети: Автомагистрала " Струма " Иван Шишков
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР