Пътниците във Великобритания за четвърти пореден ден са поставени на

...
Пътниците във Великобритания за четвърти пореден ден са поставени на
Коментари Харесай

Пореден ден транспортен хаос във Великобритания


Пътниците във Англия за четвърти следващ ден са сложени на тестване заради продължаващата стачка на хиляди чиновници в железопътния превоз с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд, съобщи ДПА.

Графикът на английските железници е нарушен заради трудов митинг на членове на Националния профсъюз на чиновниците в железопътния, морския и пътния превоз (RMT), които работят за английската железопътна компания " Нетуърк Рейл (Network Rail) и за още 14 транспортни компании.

Очаква се единствено към 20 % от влаковете във Англия да се движат през днешния ден съгласно естественото си разписание. Движението им ще завърши по-рано от нормалното довечера. 

Стачката през днешния ден и на следващия ден поставя завършек на седмица на трудови митинги в железопътния превоз на Острова.

Профсъюзите упрекват английското държавно управление, че блокира постигането на съглашение с управленията на транспортните компании, които да отразяват настояванията им. Управляващите в Лондон отхвърлят, че се намесват в договарянията, отбелязва Ройтерс.

Днешните протестни дейности идват след трудов митинг през вчерашния ден на машинистите от синдиката " Ейслиф " (Aslef), който провокира съществени нарушавания в придвижването на влаковете на Острова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР