Пътните полицаи ще проверяват за поставени колани и пътниците на

...
Пътните полицаи ще проверяват за поставени колани и пътниците на
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Невиждани проверки! КАТ излизат на всеки метър, ще дебнат за…

Пътните служители на реда ще ревизират за сложени колани и пасажерите на задните седалки. Глобата за непоставен колан е същата - 50 лева

Това разгласи основен контрольор Росен Рапчев от Отдел "Пътна полиция " пред публицисти във връзка стартиралата от през днешния ден полицейска акция "Колан ".

До края на седмицата тя ще се организира както в България, по този начин и във всички държави-членки на Европейската организация на службите за пътен надзор (TISPOL) в Европейския съюз. Рапчев посочи, че ще бъдат засилени всички полицейски дейности, които да управляват и наблюдават нарушителите.

От предходната година има нови промени в Закона за придвижване по пътищата, съгласно които са значими както отговорността на пасажера, по този начин и тази на лидера на автомобила.

Главен контрольор Рапчев уточни, че по последни данни доста български жители, които се возят начело поставят предпазни колани, само че не е подобен процентът за тези, които се возят откъм гърба на колите. "Всички в колата ще бъдат санкционирани, в случай че не са си сложили колан ", отсече основният контрольор.

Полицията ще ревизира и за предпазните системи за деца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР