Пътническият самолет, на чийто борд се намира руският опозиционен лидер

...
Пътническият самолет, на чийто борд се намира руският опозиционен лидер
Коментари Харесай

Самолетът с Навални кацна на летище Шереметиево в Москва

Пътническият аероплан, на чийто ръб се намира съветският опозиционен водач Алексей Навални, кацна довечера на летище "Шереметиево " в столицата Москва, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на свои хора на борда.

Самолетът на съветската самолетна компания "Победа ", който излетя през днешния ден следобяд от Берлин, трябваше по разписание да кацне към 19.20 ч. (18.20 ч. българско време) на друго московско летище - "Внуково ". То обаче затвори за идващи полети малко преди този момент и той бе пренасочен към "Шереметиево ", предава Българска телеграфна агенция.

По-рано съветските сили за сигурност задържаха на "Внуково " десетки последователи на Навални, които бяха пристигнали, с цел да го посрещнат.

Според публицист от Франс прес, който се намира на борда на самолета, водачът първо съобщил, че кацането ще се забави с 30 минути поради "технически проблем ". След това той уведомил пасажерите, че самолетът ще кацне на летище "Шереметиево ", а не на "Внуково ".

Навални се завърна в Русия за първи път откакто през август бе токсичен и откаран за лекуване в Германия. Руският опозиционер се качи на аероплан за родината си, макар че управляващите оповестиха, че ще го арестуват незабавно откакто дойде по обвиняване, че е нарушил изискванията по условната си присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР