Пътната полиция предлага нови наказания за нарушителите на пътя. Този

...
Пътната полиция предлага нови наказания за нарушителите на пътя. Този
Коментари Харесай

Нови наказания за джигитите – санитари на ранени в катастрофи

Пътната полиция предлага нови санкции за нарушителите на пътя. Този път те не са свързани с нарастване на санкциите или лишаване на права, а с полагане на общественополезен труд.

Опасните водачи ще бъдат задължавани да са санитари в лечебни заведения и рехабилитационни центрове, където се лекуват деца, потърпевши от произшествия.

Това е рекомендация в последния отчет на Пътна полиция и е първото сходно предложение от държавна институция, написа в. "24 часа ".

За да може тази концепция да стане предписание, тя би трябвало да получи поддръжка от Министерския съвет, а по-късно депутатите да трансформират Закона за придвижване по пътищата и Наказателния кодекс.

Ако предлагането получи зелена светлина от всички институции, нарушителите на пътя ще бъдат принудени да се срещат очи в очи със страданинето на хората, потърпевши при произшествия. Идеята за сходни ограничения е стартирана за първи път от починалия началник на ВМА ген. Стоян Тонев.

"Броят на починалите деца като пасажери е 75% от всички. Това демонстрира занижена просвета на държание на водачите, в чиито коли пътуват деца, а по този начин също и на водачите като цяло, защото не във всички случаи виновността за злополуката е на лидера, с който пътува детето”, аргументират се създателите на отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР