Пътната „безопасност“ в България се превърна в хронична опасност за

...
Пътната „безопасност“ в България се превърна в хронична опасност за
Коментари Харесай

Докога ще се избиваме по пътищата на България?

Пътната „ сигурност “ в България се трансформира в хронична заплаха за всеки един български жител. Лицемерно загрижени за жертвите от ПТП министри, специалисти и НПО-та отхвърлят да се разделят от хранителната верига, която си обезпечават от пътнотранспортния травматизъм, а жертвите стават от ден на ден и повече.

Най-пресните образци са двете починали млади девойки, пометени от разчленения джип на дрогирания Георги Семерджиев и зверската злополука на пътя от Плевен за Ловеч лишила живота на петима души, в това число и две деца. Дни по-рано, в сектора сред Скобелева майка и автомагистралата, след пътен възел Рогош почина 72-годишна жена. Ако се върнем още няколко седмици обратно можем да допълним статистиката и с още няколко погубени живота в региона на Карлово.

По плашещото в тази ситуация е, че причинителите на тежките ПТП-та в множеството случаи са водачи, които са се качили зад кормилото под въздействието на алкохол или разнообразни коктейли от опиати.

Ако се върнем обратно, с цел да забележим резултатите от предходни акции след тежки произшествия с огромен медиен интерес, ще установим да вземем за пример, че на 20 април 2020 година Министерство на вътрешните работи разгласи война против нарушителите на пътя. Започнаха акции, регистрираха хиляди актове и фишове и най-после на годината починаха 466 души. Очаквахме смяна и през 2021 година. След нещастието на Автомагистрала „ Струма “ още веднъж се започнаха инспекции, акции и най-после на годината починалите станаха 557 души. На 05 юли тази година, нещастието с двете починали девойки извади следващото българско държавно управление на фронтовата линия и още веднъж акции, инспекции и закани. За 10 дни от акцията на Министерство на вътрешните работи починаха още 10 индивида, а 220 са тежко ранени, оповестиха от Института за пътна сигурност.

Дефицитът на морал и неналичието на правова страна от страна на политиците участващи в ръководството, трансформират сигурността на придвижването по пътищата в досадно служебно обвързване.

Всички сме в очакване на чудото някой да застане начело и да поеме отговорност за положението на сигурността по нашите пътища. Всички се кълнат и се заканват, че след следващата акция нещата няма да са същите. И по този начин до идната покруса.

Колкото и страници да се изпишат, наподобява още веднъж, и още веднъж войната по пътищата ще продължи, а с нея и загубата на човешки животи.

И до момента в който броим некролозите край пътните дървета и прехвърляме виновността и топката към институциите или качеството на пътищата, цялото общество носим отговорност за държанието на безотговорните водачи - по разнообразни аргументи, само че най-много поради безразличието и търпимостта, които демонстрираме към нарушителите на разпоредбите, които за жалост лишават почтени човешки животи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР