„Пътна полиция” започва масови проверки в рамките на "Акция зима"

...
„Пътна полиция” започва масови проверки в рамките на "Акция зима"
Коментари Харесай

КАТ обяви с какви големи глоби ще сурвака шофьорите от 1 ноември

„ Пътна полиция” стартира всеобщи инспекции в границите на "Акция зима " на колите по пътищата от 1 ноември. Акцията ще продължи до края на месеца и е разграничена на 3 стадия от 10 дни.

От 1-ви до 10-ти ноември от КАТ ще наблюдават рискови ли са пътно-транспортните средства, добре оборудвани ли са и изправни ли са фаровете. Велосипедистите пък ще би трябвало наложително да карат със светлоотразителни жилетки.

От 11-ти до 20-ти ноември на фокус ще е държанието па пешеходците и на водачите. А през последното десетдневие контролът ще бъде основно върху редовността на транспортните средства.

"Тръгвайте готови на път, оборудвайте колите си. При по-дълъг път проверявайте метеорологичната конюнктура. Колкото по-подготвени и осведомени сме, толкоз по-лесно ще стигнем закъдето сме тръгнали ", прикани ръководителят на Държавната организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова.

"Глобите стартират от 50 лв. при установена незначителна нередовност на автомобила. 200 лв. е глобата при забележителна техническа нередовност и 500 лв. при установена рискова нередовност ", изясни на брифинг контрольор Мария Ботева от Главна дирекция "Национална полиция ".

Грайферите на гумите би трябвало да са с най-малко 4 мм дълбочина, а светлините би трябвало да са непрекъснато включени. Ако фаровете не работят на 100%, ще се постановат наказания според от степента на повредата. Глобата за гумите пък ще бъде 50 лева

„ През миналия зимен интервал в страната са настъпили 2318 тежки ПТП-та”, съобщи Мария Ботева от „ Пътна полиция”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР