Пътна полиция залови 17 пияни и четирима дрогирани шофьори за

...
Пътна полиция залови 17 пияни и четирима дрогирани шофьори за
Коментари Харесай

КАТ хвана 17 пияни и четирима дрогирани шофьори за ден

Пътна полиция залови 17 пияни и четирима дрогирани водачи за ден.

Общо 9517 моторни транспортни средства са тестван и в границите на профилираната интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 11 807 водачи и пасажери. Съставени са 2541 фиша и 584 акта за административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.
 Министерство на вътрешните работи засече повече дрогирани, в сравнение с пияни водачи за ден
Министерство на вътрешните работи засече повече дрогирани, в сравнение с пияни водачи за ден

Общо шестима отказали да бъдат тествани

През миналия ден са открити общо 17 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол - 9 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 - с над 1,2 на 1000, а четирима водачи, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат четирима душ и, а 12 са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор " са тествани 1932 МПС и 2089 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 564 фиша и 77 АУАН. Установен е един лидер, седнал зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Един е карал след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР