Пътищата от републиканската пътна мрежа вече са в режим на

...
Пътищата от републиканската пътна мрежа вече са в режим на
Коментари Харесай

АПИ: Пригответе автомобилите за зимата, от 15 ноември ще има глоби

Пътищата от републиканската пътна мрежа към този момент са в режим на зимно поддържане, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Оттам припомнят на водачите, че колите би трябвало да бъдат готови за придвижване в зимни условия, макар че температурите към момента са позитивни.

Водачите да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри, поучават от АПИ.

И предизвестяват, че коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, единствено затрудняват трафика и работата на профилираната техника.

Областните пътни ръководства и пътноподдържащите сдружения наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите.

Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата, разясняват от Пътната организация.

В края на ноември ще стартират инспекции на наличната техника и първични материали за зимно поддържане. В инспекциите ще се включат представители на регионалните пътни ръководства, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и други служби.

От АПИ напомнят, че от 15 ноември водачите на всички коли без зимни гуми или с грайфер под 4 мм. ще бъдат глобявани.  От 21 до 30 ноември стартира надзор за техническото положение на транспортните средства и фаровете. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР