Патешките яйца са полезен продукт, който е популярен както в

...
Патешките яйца са полезен продукт, който е популярен както в
Коментари Харесай

Какво е важно да знаем за патешките яйца?

Патешките яйца са потребен артикул, който е известен както в кулинарията, по този начин и в козметиката.

Те се продават като предписание в профилирани търговски обекти или ферми, написа. Докато у нас те не са доста публикувани, то в кухните на азиатските страни, изключително китайската и виетнамската кулинария, това е артикул номер едно. Добавят се към пържени картофи, сервират се с ориз, само че най-често се осоляват - те се слагат в специфична саламура с китайска водка байджиу и се оставят за 30-45 дни.

Характеристики на Патешки яйца

Патешкото се разграничава от кокошето яйце по мярка - малко е по-голямо, а тежестта може да варира от 85 до 90 година Черупката на патешко яйце може да има друг цвят - от бяло със синкав до светлозелен отенък. Белтъкът може да бъде съвсем транспарантен и е доста по-голям, а жълтъкът радва с размера си.

Яйцата от водолюбиви птици се характеризират с не изключително прелестен мирис и специфичен усет, който не се харесва на всички. В същото време патешките яйца са по-еластични след готвене от пилешките. Плътността на белтъка и жълтъка е прекомерно висока, тъй че яйцето се разрушава по-трудно и се трансформира в хомогенна маса.

Външният тип на патешките яйца не е толкоз прелъстителен, колкото на кокошите яйца - те постоянно са по-мръсни. Патешките яйца имат доста бактерии на повърхността си, тъй че би трябвало да се измият щедро с течаща вода преди приложимост. Ако вземете яйца с ръцете си, не забравяйте да измиете ръцете си по-късно, с цел да не трансферирате патогените на салмонела към други артикули.

Суровите пачи яйца са негодни за консумация от индивида, даже са рискови за здравето. Суровото яйце може да аргументи съществени чревни инфекции и салмонелоза. За каквато и цел да употребявате яйцата - за прибавяне към яйчна салата или други ястия, те би трябвало да се варят най-малко 10-15 минути, само че в случай че рецептата за подготвяне на пачи яйца включва пържене, това би трябвало да се направи усърдно и дълготрайно.

Освен това патешките яйца не могат да се съхраняват дълго време в ледник, откакто се сдобиете с яйцата, би трябвало да ги консумирате допустимо най-скоро. Оптималната температура за съхранението им е 15 -17 °С, а срокът на валидност е най-много 7 дни!

Калоричност на патешките яйца

Калоричното наличие на патешките яйца е по-голямо от това на кокошите: към 185 ккал на 100 година Друга разлика е, че те са по-хранителни заради високото наличие на протеини и мазнини. 100 г от тях съдържа:

- протеини - 13.3 г;

- мазнини - 13.77 г;

- въглехидрати - 1.45 година

Ползи за здравето от патешките яйца

Патешките яйца са също толкоз засищащи и здравословни, колкото и кокошите. Между тези два продукта обаче има разлики – патешките яйца съдържат огромно количество мазнини и протеини. Този индикатор слага под въпрос диетичната им стойност в меню за намаляване, само че можем умерено да препоръчаме потреблението на пачи яйца за попълване на енергийните разноски на тялото.

Вареното патешко яйце носи скъпи изгоди за тялото, защото съдържа доста потребни субстанции, огромно количество мазнини и протеини, като в същото време си коства да знаете, че мазнините в състава му доминират. Патешките яйца са богати и на незаменими аминокиселини, т.е. такива, които човешкото тяло не може да синтезира независимо. Много е значимо да си набавяте задоволително от тях с храната.

Състав на пачи яйца

- Витамин А, незаместим за органите на зрението;

- Витамин Е, нужен за хубостта на косата, ноктите, здравето на кожата;

- Фолиева киселина, която би трябвало да участва в диетата на бъдещите майки;

- Витамини В, който има позитивен резултат върху положението на нервната система;

- Калий - за естественото действие на сърцето и кръвоносните съдове;

- Фосфор и калций - за костната тъкан;

- Натрий, виновен за водния баланс.

Съдържа още желязо, цинк, мед, манган, селен, магнезий, омега-3 мастни киселини, треонин, изолевцин, лизин, пролин, глицин и серин.

Смята се, че патиците са доста "по-чисти " от останалите птици, т.к. са доста придирчиви към храната. От там и яйцата им се смятат за много по-чист артикул от кокошите яйца.

Ползи от консумация на пачи яйца

Редовната приложимост на пачи яйца способства за:

- подсилване на имунната система;

- възобновяване на тялото след операция;

- попречване на развиването на бери-бери;

- подсилване на костната тъкан;

- нормализиране на нервната система;

- възобновяване на стомашно-чревния тракт, възстановяват киселинността;

- хранене на мозъка;

- справяне със стреса;

- балансиране на женския хормонален фон;

- възстановяване на метаболизма;

- възстановяване на положението на зъбите, кожата, ноктите и косата;

- има позитивен резултат върху репродуктивната система;

- набиране и подсилване на мускулна маса;

- засищане на тялото с протеин;

- възстановяване на потентността и ерекцията;

- предотвратява бързото стареене на тялото.

Колко постоянно се ядат пачи яйца?

Честата приложимост на пачи яйца не всеки път е потребна - заради високото количество холестерол може да се развие атеросклероза. За предпочитане е да приемате яйцата не повече от 2 пъти седмично по 1 брой.

Вреда от пачи яйца

Въпреки масата от преимущества патешките яйца могат да бъдат нездравословни за здравето. Преди приложимост патешкото яйце би трябвало да бъде подложено на щателна термична обработка! Освен това тези, които желаят да отслабнат, не би трябвало да ядат пачи яйца - патешките яйца няма да допринесат за загуба на тегло! Също по този начин заради високото наличие на холестерол патешките яйца могат да допринесат за развиването и прогресията на атеросклерозата.

Трябва също да се има поради, че това е много тежък артикул, тъй че не се предлагат за деца под седем години и хора с хронични или възпалителни болести на храносмилателната система.

Този артикул може да аргументи алергии при някои хора, само че това се случва доста рядко. При нетърпимост към яйца единственият верен излаз е да откажете да ги ядете.

Прекомерната консумация на пачи яйца от бременни дами може да докара до импровизиран аборт. След раждането на дете дамата би трябвало да изключи патешките яйца от диетата и да се вкарват последователно, откакто бебето навърши 6 месеца.

Проверка на свежестта на пачи яйца

Ако желаете да ядете единствено пресни пачи яйца, най-добре е да ги купите от фермери, които отглеждат птица. Във всеки случай обаче не можете да сте сигурни, че продуктът не е развален.

Има няколко метода да определите свежестта на патешко яйце:

- Потопете го във вода: прясно яйце ще потъне и ще лежи встрани на дъното на съд с вода, по-старо, което към момента е изцяло годно за консумация, ще потъне на дъното и ще стои изправено във водата, а развалено ще плува;

- Разклащане: Прясното яйце не издава никакъв тон при разлюляване, само че има много свободно място в черупката на разваления артикул, тъй че ще чуете бълбукащ тон по време на разклащане;

- Счупване: жълтъкът на яйцето става мъждив с течение на времето, придобивайки по-малко кондензиран цвят, също така става блудкав. Ето за какво, когато счупите развалено яйце и поставите наличието на черупката в паница, жълтъкът няма да задържи формата си и просто ще се популяризира по повърхността. Освен това, когато патешкото яйце се скапва, белтъкът става все по-воднист.

Кулинарна приложимост на пачи яйца

Яйцата от водолюбиви птици се употребяват необятно в кулинарията. Добавят се варени към всевъзможни салати, подготвят се пържени, употребяват се за сосове и застройки, а жълтъкът е съществена съставна част на вкусни домашни юфки. В магазините от време на време можете да си купите майонеза, която съдържа жълтък от пачи яйца. Много домакини прибавят жълтък от патешко яйце към тестото и намазват с него печивата - обезпечава се красива златиста коричка. Високото наличие на мазнини в яйчния белтък му придава маслено-вискозна консистенция, което е изключително скъпо при подготвяне на тесто за сладкиши.

Ако не знаете какво да сготвите с пачи яйца, пробвайте най-простата рецепта - твърдо сварени, като би трябвало да се варят минимум 10 минути, във втория. За да не се спука яйцето по време на готвене, водата би трябвало да е добре осолена. За да придадете най-хубавия усет на готовото ядене, яйцата би трябвало първо да се затоплят до стайна температура.

Патешките яйца не би трябвало незабавно след варене да се поставят под студена вода, а би трябвало да оставите яйцата във водата, в която са били варени, до момента в който се охлади изцяло. Едва по-късно могат да се прибавят към салати, гарнитури, сандвичи, плънка за печене.

Приготвянето на омлети, бъркани яйца и яйца на очи от пачи яйца не е доста за предпочитане от всеки заради високото количество мазнини, което естествено се намира в тях.

Патешките яйца наподобяват доста ефектно боядисани и украсени като великденски яйца.

Патешките яйца в козметиката

От патешките яйца се подготвят ефикасни лечебни маски за коса. Например: смесете два жълтъка със супена лъжица зехтин. Нанесете получения състав върху косата и оставете за четвърт час, след което изплакнете. Ако добавите малко лимонен сок, кисело мляко и мед към състава, ще получите чудесно средство за косопад. Също по този начин от такива яйца можете да приготвите положително средство за мазна кожа. Добавете малко бяла глина към яйцето. Нанесете получения състав върху кожата на лицето и оставете за 15 минути, след което маската би трябвало да се измие с топла вода.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР