Пътешествията и посещенията на различни градове по целия свят са

...
Пътешествията и посещенията на различни градове по целия свят са
Коментари Харесай

5 от най-красивите градове в света, които да посетите

Пътешествията и визитите на разнообразни градове по целия свят са метод за прочувствено и духовно задоволство. Разнообразието от забавни места и дестинации в Европа и отвън нашия континент обаче е огромен, което прави избора сложен.

Как да решите коя дестинация да посетите за отмора, поради множеството екскурзии, които се провеждат? От споделят пет от най-красивите градове в света, които си заслужава да изберете за идната си отмора в чужбина.

5. Париж, Франция

Освен че това е столицата на приказната Франция, Париж е и един от най-красивите градове в света. Докоснете се до магията на любовта, която се усеща на всички места, както и до спиращите дъха гледки и забележителности – Айфеловата кула, крайбрежието на река Сена, Триумфалната арка.
В случай че се интересува от изкуство и история, може да посетите най-известните здания и музеи, свързани с тях – Лувъра, Версайския замък, музей “Пикасо ”.

Съчетанието сред величествена архитектура, вкусна кухня, изисканост и доста центрове за развлечение, вършат Париж желано място за отмора в Европа.

4. Прага, Чехия

Столицата на Чехия е толкоз магична и завладяваща, че един път щом я посетите, ще желаете да се връщате още веднъж и още веднъж всяка година. Разположен на река Вълтава, този град е баснословен и впечатляващ. Там може да разгледате забележителности, като:

● Замъкът на Прага – издигнат на рид, този палат открива доста величествена панорама от високо. Тази средновековна постройка е дом на впечатляващи стъклописи, свързани с живота на Кирил и Методий. Там се обитава и катедралата Свети Витус;
● Карловият мост – това е признакът на Прага. Разхождайки се по него ще откриете статуите на 30 светци.

Има още доста забележителности, които си заслужава да се посетят. В композиция с тях, невероятната природа и централноевропейската кухня, Прага се трансформира в една от най-красивите дестинации в международен мащаб.

3. Рим, Италия

Величествени гледки, безупречна архитектура, достоверна италианска кухня и комбиниране сред остарялото и новото време – това ще получите от този хубав град. Рим е прочут с доста забележителности, измежду които Колизеумът, Ватикана, Фонтан ди Треви и доста други. Красотата на столицата на Италия е известна в целия свят и милиони туристи избират тъкмо Рим за своята екскурзия.

2. Джайпур, Индия

Известен още с наименованието “розов град на Индия ”, Джайпур е и един от най-красивите в света. Построен е във формата на мандала, в резултат на астрологично предсказание. Известни местоположения, които да посетите, са Дворецът на ветровете “Хава Махал ”, обсерваторията Джантар Мантар, “Водният замък ” Джалал Махал.

1. Кейптаун, ЮАР

Разположен в Южна Африка, Кейптаун е един от най-красивите и известни дестинации в света. Нос добра вяра, бул. “Виктория и Аллфред ”, музей Боо-кап – това са места, до които си заслужава да се докоснете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР