Пастата за зъби съдържа избелващи, абразивни, противовъзпалителни и други компоненти,

...
Пастата за зъби съдържа избелващи, абразивни, противовъзпалителни и други компоненти,
Коментари Харесай

ПАСТА ЗА ЗЪБИ в помощ на домакинската работа и още

Пастата за зъби съдържа избелващи, абразивни, противовъзпалителни и други съставни елементи, които уголемяват опциите ú за приложимост в нормалното всекидневие.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ в скъпа помощ на домакинската работа

Ето няколко потребни препоръки, които могат да ви оказват помощ в нормалното всекидневие.

 паста за зъби в домакинската работа Снимка: Интернет

* Паста за зъби за здраве и хубост

Ако имате синини по тялото, тогава нанесете малко количество паста за зъби върху мястото, това ще помогне да разсее по-бързо.

Ако ви изтезава херпес, не се обезсърчавайте! Вечерта нанесете тъничък пласт паста за зъби върху възпаленото място. Това ще изсуши горният пласт, върху херпеса, по този начин ще се образува защитна коричка, която последователно ще падне. Скоро от раната няма да остане диря!

Ако ви излезе пъпка на неуместно място на лицето, тогава пастата за зъби още веднъж ще ви се притече на помощ. Преди лягане нанесете тъничък пласт паста. Оставете за през нощта и до сутринта пъпката ще стартира да изчезва. Забележка: Гел пастата не е подобаваща за тази процедура.

Ако инцидентно се порежете и сега нямате йод или кислородна вода, пастата ще ви помогне да спрете кървенето от раната.

Повърхностно изгаряне или калус също могат бързо да бъдат „ излекувани “ с паста за зъби.

При захапване от комар, е належащо да нанесете малко паста за зъби. Това ще отстрани сърбежа на тъканта.

Ако незабавно би трябвало да оформите косата си в прическа, само че нямате време за коафьор или не разполагате с гел за оформяне на коса, тогава гел-паста за зъби може да размени всичко това, тъй като съдържа същите полимери.

Ако имате проблеми с ноктите, благодарение на паста за зъби те могат да бъдат подсилени и почистени. За да извършите това, деликатно натъркайте плочките с паста и след известно време отмийте с вода. Препоръчително е да повтаряте тази процедура всяка седмица.

*Приложение на паста за зъби в кухнята

Ако нанесете паста за зъби върху кухненската дъска или ножовете, тогава кухнята няма да мирише на лук, чесън или риба.

След разчистване на зеленчуци с по-силна миризма или риба, с цел да почистите бързо ръцете си и да се отървете от миризмата, измийте ги с паста за зъби. Миризмата ще изчезне за секунда.

Пастата за зъби е добра за разчистване на сребърни принадлежности. За да извършите това, нанесете паста за зъби върху повърхността на предметите и оставете за 2-3 часа. След това измийте и ги подсушете със суха кухненска хартия.

Пастата за зъби ще помогне да се отървете от старите следи от кафе и чай върху кухненските мебели.

Със сигурност сте се сблъсквали с казуса с почистването на вашите тигани от сажди и наслойка. Не е приятна и лека работа! Не се отчайвайте, нанесете паста за зъби върху проблематичната зона и изчеткайте до искра.

 паста за зъби в семейството Снимка: Интернет

* Паста за зъби за разчистване на банята и тоалетната

Пастата за зъби ще измие съвършено плочките в банята и тоалетната. Изпитано!

С разтвор от паста можете да почистите хромирани повърхности, кранове, умивалници и тоалетни до искра и без доста старания.

Можете да се отървете от замъгляването на огледалата и стъклата в банята, в случай че разтворите малко количество паста във вода и третирате стъклените повърхности с разтвора.

За да освежите въздуха в тоалетната без спомагателни разноски, купете най-евтината тубичка паста за зъби, да вземем за пример с мирис на мента. Направете няколко дупки в него на разнообразни места и го поставете на дъното на казанчето. Така пастата последователно ще се отмива, разтваряйки се във водата. Ще получите вода с прелестен ментов мирис, освежавайки въздуха в тоалетната.

* Пръв асистент против упорити петна.

Пастата за зъби ще ви помогне да се отървете от старите петна по облеклата. Нанесете непосредствено върху петното и разтъркайте, до момента в който петното изчезне. След това изплакнете мястото с вода. Моля, имайте поради, че потреблението на избелваща паста върху цветни облекла може да провокира избледняване на цвета.

Ако детето ви е нарисувало стената с цветни моливи или флумастери, тогава не бързайте да го наказвате. Спомнете си вълшебната паста за зъби. Първо нанесете върху парче плат и деликатно втрийте пастата за зъби в боядисаните места, до момента в който „ артистичното създание “ изчезне без диря.

Ако имате музикален инструмент, тогава знаете какъв брой бързо се замърсяват да вземем за пример клавишите на пианото. За да ги почистите, намокрете кърпата, нанесете върху нея малко количество паста и избършете клавишите. След това ги избършете със суха салфетка.

* Лъснете обувките със свежото вещество.

На светлите обувки драскотините елементарно се „ прикриват “ с паста за зъби. За да извършите това, просто би трябвало да разтриете развалените зони с паста за зъби, да я оставите да изсъхне, след което да премахнете непотребното със салфетка.

Между другото, с паста за зъби можете елементарно да почистите нечистите обувки с четка. След разчистване отмийте останалата паста с вода. Това е доста ефикасен метод да помогнете за съживяването на остарели маратонки, да вземем за пример.

Нанесете постоянен пласт паста върху повърхността на подметката. След 10-15 минути изтъркайте подметката със остаряла четка за зъби. Отстранете останалата част от подметката със сапунена вода и изплакнете с чиста течаща вода.

* Направете си красива и евтина празнична декорация.

За Коледно-новогодишните празници можете да украсите жилището си. Да, добре разбирате! С паста зъби можете да си извършите доста красива и супер евтина декорация.

Например, нарисувайте си снежинки, Дядо Коледа със Снежанка на прозорците и огледалата, напишете всевъзможни положителни пожелания за всички членове на фамилията и гостите.

Разбира се, това не е цялостният лист за невероятните изгоди на пастата на зъби. Само една тубичка ще ви спести доста време и пари. И още нещо: в шкафчетата и килерите ви, където съхранявате туби и пакети с „ битова химия “, ще се освободи доста място за други потребни движимости.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР