Пастата за зъби е продукт, който използваме абсолютно всеки ден,

...
Пастата за зъби е продукт, който използваме абсолютно всеки ден,
Коментари Харесай

Защо пастата за зъби е вредна?

Пастата за зъби е артикул, който използваме безусловно всеки ден, даже по два пъти – заран и вечер. Това е част от неразделната хигиена на всеки един от нас, само че дали някой в миналото се е замислял нездравословна ли е пастата за зъби и дали всичко в нея е напълно безобидно за организма ни?

Оказва се, че в действителност в някои пасти за зъби има съставки, които могат да повлияят доста отрицателно върху цялостното ни здравословно положение. Вижте част от тях, които могат да бъдат в действителност рискови и е по-добре да се опитаме да намерим паста за зъби, която да не ги съдържа или да бъдат най-малко в минимални количества.

Триклозан
Това химично съединяване предотвратява размножаването на бактериите. То се съдържа в редица козметични артикули, в някои детски играчки и в пастата за зъби. Според редица изследвания триклозанът унищожава щитовидната жлеза и може да провокира алергична реакция при деца.

Полиетилен гликол
Тази съставна част постоянно се употребява в машиностроенето, при производството на акумулатори и като основа за торове за растенията. Също по този начин, това съединяване се употребява в козметиката: прибавя се към шампоани, дезодоранти и пастата за зъби. Тя не предизвиква доста вреди на здравето, само че в редки случаи може да провокира отичане, гадене и диария.

Флуорид
Това естествено вещество е токсично за хората. Пастата за зъби, която съдържа това вещество е доста нездравословна за здравето и би трябвало неотложно да забравите за продуктите с флуорид.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР