Парвовирусът при кучета, известен също като кучешки парвовирус, е вирусно

...
Парвовирусът при кучета, известен също като кучешки парвовирус, е вирусно
Коментари Харесай

Съвети за предотвратяване на опасния парвовирус при кучетата

Парвовирусът при кучета, прочут също като кучешки парвовирус, е вирусно заболяване, което визира кучета. Този вирус е извънредно инфектиран и може да бъде тежък, изключително при млади кученца и кучета със слаба имунна система.

Ето някои съществени характерности на парвовируса:

Симптоми на парвовирус

Кучешкият парвовирус провокира признаци като рвене, диария, безапетитие, отмалялост и дехидратация. Тези признаци могат да бъдат тежки и даже съдбовни.

Зараза с парвовирус

Вирусът се популяризира през контакт с изпражненията на инфектирани кучета, нечисти обекти или даже непосредствено посредством физически контакт.

Профилактика на парвовирус

Ваксинацията против парвовируса е най-ефективният метод за попречване на болестта. Редовните имунизации са значими, изключително за млади кученца.

Лечение на парвовирус

Лечението на инфектирани кучета включва поддръжка на хидратацията и симптоматично лекуване. В някои случаи може да се наложи хоспитализация.

Опасност за кученцата

 Предотвратяване на парвовирус при кучетата

Младите кученца са изключително уязвими пред парвовируса, по тази причина е значимо да се грижите за тях и да ги ваксинирате навреме.

Парвовирусът е съществено заболяване и може да бъде гибелен, по тази причина имунизацията и деликатно съблюдаване на хигиенични ограничения са от значително значение за попречване на това заболяване.

За да предотвратите рисковия парвовирус при кучетата, следвайте следните препоръки:

Предотвратяване на парвовирус при кучетата

Ваксиниране против парвовирус

Едно от най-ефективните средства за попречване на парвовируса е постоянната имунизация. Консултирайте се с ветеринарния си доктор за подобаващата имунизационна стратегия за кучето си.

Изолация при парвовирус

Ако имате кученце или възрастни кучета, не ги излагайте на области, където могат да се срещнат с други кучета, изключително в случай че не сте сигурни за тяхния имунизационен статус.

Избягвайте обществени места

Не водете кучето си тук-там с висок риск от болест като паркове, където се срещат доста кучета, преди да бъде изцяло имунизирано.

Дезинфекция

Почиствайте и дезинфекцирайте добре близките повърхности и обекти, които кучето ви употребява, с цел да предотвратите разпространяването на вируса.

Осигурете хигиенични условия

Грижете се за хигиената на кучето ви и изхвърляйте изпражненията му вярно.

Консултирайте се с ветеринарния си доктор

Поискайте съвет от ветеринарния си доктор по отношение на спомагателни ограничения за предотвратяване от парвовирус.

Запомнете, че парвовирусът е съществено заболяване и постоянната имунизацията на кучето е ключът към неговото попречване.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР