Първото заседание на работната група, съставена под егидата на Кирил

...
Първото заседание на работната група, съставена под егидата на Кирил
Коментари Харесай

Възраждане провали първото заседание на работната група за зеления сертификат

Първото съвещание на работната група, формирана под егидата на Кирил Петков след митинга на " Възраждане " против " зеления документ " от 14 януари, беше провалено. Причината - опит за непосредствено лъчение на полемиката сред поддръжниците и съперниците на Covid-сертификата в YouTube и Фейсбук, изработен от представителите на партията на Костадин Костадинов.

Заседанието завърши по-малко от 30 минути, откакто стартира през днешния ден в 11 ч. В началото проф. Радка Аргирова, която е консултант на премиера Кирил Петков по проблемите с пандемията, заяви на участниците от страна на " Възраждане ", че сходно лъчение не е било контрактувано авансово и затова би трябвало да бъде прекъснато, заяви " Дневник ". 

Според Аргирова за цялостно протоколиране на срещата са били планувани двама чиновници, което подсигурява цялост и обективност при документирането й. От партията на Костадин Костадинов възразиха, че лъчение на съвещанието онлайн би било в интерес на " прозрачността " при воденето на диалозите.

Проф. Георги Момеков от групата представители на държавното управление съобщи, че не желае да бъде сниман. Последваха го и други негови сътрудници и по този начин влязоха в спор с представителите на " Възраждане ". Те, от своя страна, цитираха Закона за авторското право, съгласно който участниците в съвещанието били обществени персони на обществено място и затова нямало по какъв начин да предявят искания, че не желаят да бъдат снимани.

Работната група беше формирана след митинга на „ Възраждане “ против „ зеления документ “, с който пробваха да нахлуят в постройката на Народното събрание. Премиерът Кирил Петков се срещна с представители на партията и реши да ги включи във краткотрайната комисия, която да изготви отчет за документа в границите на 2 седмици.

В нея, с изключение на специалисти, разчитащи на научни медицински обстоятелства, са и още хора като доцент Атанас Мангъров, както и Цончо Ганев, адв. Петър Петров и Деян Николов от „ Възраждане “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР