Първото заседание на новосъздадения Консултативен съвет към Агенцията по вписванията

...
Първото заседание на новосъздадения Консултативен съвет към Агенцията по вписванията
Коментари Харесай

Консултативният съвет към Агенцията по вписванията прие Правилник за дейността си

Първото съвещание на новосъздадения Консултативен съвет към Агенцията по вписванията мина под знака на висока диалогичност сред всички присъстващи.

Решението за основаването му беше взето при започване на месец април, като бяха изпратени предложения към общо 23 институции. Всички те одобриха поканата, а по-голямата част от тях имаха собствен представител на днешната среща, оповестиха от пресцентъра на Агенцията. Заседанието беше намерено от заместник-министъра на правораздаването госпожа Десислава Ахладова. "Приветствам тази самодейност, която е напълно на Агенцията по вписванията. Считам, че това е ефикасният метод на работа - с слагане и авансово разискване на всички проблеми, които са значими за вас. "

Консултативният съвет е отворена конструкция, която ще приема и разисква оферти за решение на всички значими проблеми на жителите, бизнеса и институциите, свързани с действието на регистрите към Агенцията. "В Консултативният съвет могат да се дават оферти за нови практики на Агенцията по вписванията, само че и да се допълват към този момент съществуващите. ", съобщи с признателност към всички присъстващи Габриела Козарева, изпълнителен шеф на институцията. Тя акцентира, че е значимо при разискване на съответни оферти и промени постоянно да се цели оптималната успеваемост за потребителите и работата на институцията, само че и да се взема поради, че Агенцията разполага с избран потенциал.

На първото съвещание беше признат Правилник за активността на съвета като всичи членове в лицето на: Министерство на правораздаването, Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерство на стопанската система, Министерство на вътрешните работи, Българската асоциация на съдиите по вписванията, Камарата на професионалните оценители, Националната организация по приходите, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Националният статистически институт, Институтът на дипломираните експерт-счетоводители, Изпълнителната организация за поощряване на дребен и междинен бизнес, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Държавната организация „ Електронно ръководство “, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Държавната организация „ Национална сигурност “ и други обявиха твърдо желанието си срещите да са по-чести от планувания 3-месечен период. От Агенцията показаха, че още преди първото съвещание са получили оферти за тематики за разискване, което демонстрира високият интерес към ефикасен разговор.

Единодушно се одобри, че на идното второ съвещание ще се разискват тематики, условно разграничени в три посоки. Търговския указател и по-конкретно: по какъв начин да се уеднаквявят практиките на длъжностните лица по регистрация; оферти за промени в Закона за счетоводството, с цел да се улеснят юридическите лица при внасяне на годишните финансови отчети; смяна в цените. Друга съществена тематика в дневния ред ще бъдат оферти за промени, свързани с действието на Имотния указател, които са от изключителна значимост за Агенцията. По-конкретно ще се обсъдят цялостния развой по основаване на заможен указател, връзката с кадастралната карта посредством кадастралния идентификатор, процеса на цифровизация, и съответното архивиране. Ръководството на Агенцията дава сериозен приоритет на решение на казуса с неналичието на имотни партиди, което стопира модернизирането на Изменник на родината. Третата съществена тематика ще включва в себе си съответни оферти за промени в софтуерното, финансово и времево образуване на работата на Агенцията.

Следващата среща ще се организира през месец септември, поради идния летен интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР