Първото впечатление безспорно е най-важно. А ако наистина ни е

...
Първото впечатление безспорно е най-важно. А ако наистина ни е
Коментари Харесай

Как да накараме хората да ни харесат

Първото усещане несъмнено е най-важно. А в случай че в действителност ни е значимо да се харесаме на съответен човек, то би трябвало да знаем по какъв начин най-лесно и сполучливо да го реализираме . Оказва се, че има способи, които постоянно забравяме и подценяваме.

Топло посрещане

Според разнообразни проучвания, физическата топлота се свързва и с по-топли междуличностни връзки. На това евентуално се дължи и фактът, че в по-топлите страни имат безусловно гореща кръв.

А в нашия случай може да прибегнем до ловкост - да почерпим с топла напитка събеседника, който желаеме да омаем . Така си подсигуряваме, че по-късно ще има по-топло отношение към нас.

 Снимка 341397

Да стартираме от себе си

Ако ние самите не се харесваме и не сме уверени в себе си , по какъв начин може да чакаме другите да ни харесат и да ни гласоподават доверие?! Не става дума да вирнем нос до небесата и да се превърнем във фукльовци.

Просто би трябвало да демонстрираме самочувствие, чието покритие обаче също би трябвало да демонстрираме. Когато приказваме решително и без терзание , това кара другите да ни считат за съумели и надеждни. Което по-късно ще би трябвало и да им потвърдим.

Количество и качество

Ако приказваме за думите, които използваме, второто би трябвало да надвива. Изпълнени от смисъл дълги слова на никого не вършат положително усещане. Но три фрази с ясно дефиниран смисъл, казани в точното време и с вярната дикция биха имали доста по-голям резултат .

 Снимка 341398

Ако желаеме да го подсилим, може да си позволим и малко по-висок звук, само че никога да не се надвикваме. Просто да имаме самочувствие да заявим малко, тъкмо и ясно мислите и желанията си.

Усмивка и освен

Разбира се, в случай че сме ведри и усмихнати, постоянно ще бъдем по-приятна компания. С изражение на дъждоносен облак никой няма да ни желае на своята маса. Трябва да демонстрираме и активност.

Ако сме на коктейл и непрекъснато се движим около масите , това ще сътвори усещане, че не се опасяваме от нови запознанства и провокации, а и имаме силите да извлечем най-хубавото от тях.

 Снимка 341399

Като две капки вода

Друга печеливша тактика е да копираме събеседника си . Език на тялото, мимики, жестове. Когато вижда в нас познато и задоволително, това ще го накара мигновено да ни почувства по-близък. И да ни има повече доверие. Отново би трябвало да внимаваме да не прекалим.

Близо до очите

Ефектът на честия образен контакт е добре позната тактика, която се употребява и от редица известни персони. Например, когато преди избори постоянно виждаме лика на даден претендент, много по-вероятно е да гласуваме за него, въпреки и да не сме му особени почитатели.

 Снимка 341400

Затова, в случай че желаеме да се харесаме на някого, би трябвало допустимо най-вече и постоянно да се оказва в неговото полезрение . Така подсъзнателно ще ни одобри за някого, с който е имал задоволително контакт, с цел да реши да работят дружно, написа Time.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР