Първото у нас предприятие за ръчно направена италианска паста ще

...
Първото у нас предприятие за ръчно направена италианска паста ще
Коментари Харесай

Италиански инвеститор ще прави ръчно направена паста край Бургас

Първото у нас дружество за ръчно направена италианска паста ще се строи край Бургас. Инвеститорът е закупил 9 декара от индустриалната зона край града, оповестиха от прессужбата на общината.

Прогнозната инвестиция е за към 5 милиона лв.. Компанията е оповестила, че ще започва с 10 служащия, с алтернатива да ги усили до 40. Нейният интерес към Бургас е подбуден от стратегическото географско разположение на града и качествените зърнени култури, които създава районът.

Това не е единствената нова италианска инвестиция в Бургас. Отново в индустриалната зона стартираха подготвителни действия по създаване на индустриална база на италианска компания, която е производител на елементи за обувната индустрия. През март в индустриалната зона е планувано да отвори порти Център за търговия и сервиз на селскостопанска техника, друга компания също през март ще открие произвеждане на тръби за водопроводни, канализационни, газопреносни мрежи.

Интерес към индустриалната зона край Бургас е показала и компания, която желае да закупи терен от 6 декара, върху който да построи база за произвеждане на детски играчки.

Индустриалната зона край Бургас е с повърхност 111 декара и скоро ще бъде запълнена, осведомиха от общинския пресцентър. Община Бургас възнамерява развиването на последващи две индустриални зони - " Юг " край комплекса " Меден рудник " и най-голямата като размер в района, към 3 000 декара, покрай село Равнец.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР