Първото нещо, което трябва да направите, ако кучето ви започна

...
Първото нещо, което трябва да направите, ако кучето ви започна
Коментари Харесай

Кучето отслабна внезапно - каква е причината?

Първото нещо, което би трябвало да извършите, в случай че кучето ви стартира да отслабва, е да го заведете на ветеринар. Това ще помогне да се откри същинската причина за загуба на тегло.

Най-често кучето отслабва заради следните аргументи:

1. Хелминтиаза

Загубата на тегло може да бъде обвързвана с хелминтна зараза. Дори домакински любим, който рядко посещава улицата и не влиза в контакт с други животни, може да се болести с хелминти. Докато има малко кучешки паразити в тялото, те не се издават. Но кучето може към този момент да стартира да отслабва.

2. Заболявания

Това може да са хронични кучешки болести, за които към този момент знаете и с които се борите. И може да има такива, за които даже не знаете.

3. Храносмилателни разстройства

Всяко храносмилателно разстройство - диария при кучето или запек - може да докара до бързо намаляване на кучето. Продължителната диария води до дехидратация. За отслабени животни и дребни кученца това може да приключи със гибел.

4. Стрес

 Болно куче

Всяка смяна в рутината на вашето куче може да аргументи стрес.

А стресът е непосредствен другар на отслабването.

Ако казусът е стрес, пробвайте се да премахнете дразнителя. Ако това не е допустимо, помогнете на кучето да се приспособява към него.

5. Болка при дъвчене

Кучето не яде, тъй като го боли да яде. Може би езикът или небцето му са засегнати. Или може би има зъбобол.

Ушните болести също могат да причинят болежка при дъвчене.

Внимателно проверете устната празнина на домашния любим: положението на зъбите, лигавиците и на ушните миди.

6. Неправилна диета

В 90% от случаите кучето отслабва заради погрешно хранене.

 Куче яде

Възможно е, че определената храна не е подобаваща за него. Основната съставна част в кучешката храна би трябвало да е месото. Ако зърнените храни са преди всичко, то ето я и вашата причина. И още един значим миг: храната на кучето би трябвало да бъде пълноценна и уравновесена. Това значи, че съдържа всички витамини и минерали, нужни на кучето и не е належащо да го допълвате с нищо друго.

7. Недостатъчно течности

Вашето куче може да не пие задоволително. Поради това то може да оригна суха храна и тялото няма да получи задоволително сила.

Това са най-честите аргументи кучето да отслабне ненадейно. Има и други. Например, огромни горещини, интервал на рехабилитация след интервенция или предходно заболяване, банкет на медикаменти и други.

Никога не е ненужно да посетите ветеринарен доктор, с цел да се откри повода.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР