Първото, макар и демонстрационно, състезание по целево приземяване с парапланер,

...
Първото, макар и демонстрационно, състезание по целево приземяване с парапланер,
Коментари Харесай

Парапланери кръжаха на входа на Кресненското дефиле, приземяваха се в 2-сантиметров център

Първото, въпреки и демонстрационно, съревнование по целево приземяване с парапланер, се организира през днешния ден на входа на Кресненското дефиле, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

20-на състезатели излетяха от връх Кръста край Симитли, с цел да кацнат в полето под село Полето.

„ Излитаме от връх Кръста над с. Ракитна, приземяваме се тук край село Полето, кривата на полета с парапланера е разнообразна, само че в тази ситуация тя не се трансформира, стараем се да се движим единствено надолу, само че последната маневра - завоят, би трябвало да бъде изработен извънредно точно, с цел да се приземиш в точката в центъра с размер 2 сантиметра “, изяснява уредникът на проявата Иван Калибацев.

Според него това се реализира с доста опит и хвърчене.

„ Днес успяхме да създадем първото съревнование в югозапада, за което благодаря на кметовете на Симитли, Ракитна и Полето, началото е сложено, уповавам се това място да се организират освен републикански надпревари, само че от европейски и международен сан “, приключи Калибацев.

А другояче, няколко парапланеристи съумяха да стапят в самия център на кръга, което като начало е повече от оптимистично./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР