Първото издание на Вечери за наивници“ за 2018 година дискутира

...
Първото издание на Вечери за наивници“ за 2018 година дискутира
Коментари Харесай

Адв. Свилен Овчаров: В Банско няма да има втори лифт, а имотен балон

Първото издание на „ Вечери за наивници “ за 2018 година дискутира позициите и пресечните точки сред активизма, екологичната и правна експертиза, природосъобразния бизнес и понятията ни за правдивост. Според адв. Свилен Овчаров, един от участниците в полемиката, не е утопично да приказваме за природосъобразен бизнес. За предаването " Преди всички " по " Хоризонт " той посочи, че няма опълчване сред туризма и природота, тъй като единствено природата е запас за туризим.  Според него, на Банско няма да се строи втори въжен превоз, само че аргументите не са екологични:В това решение от 28-ми декември, против което стачкуват хората по улиците, не написа за втора кабинка. Там написа нещо изцяло друго. На 48% от територията на парк Пирин ще бъде допустимо застрояване. Няма да е неразрешено. Например зона 2А е 45 %. Разширяват се и зоните на досегашните концесии апропо, които са покрай Банско, само че там, където са новите строителни жилищни ядра, препоръчани от кмета на Банско с общ организационен проект, тези нови квартали нагоре в планината, в гората, това безумно разширение на към този момент разширеното Банско, ами то ще стане 4 пъти над Слънчев бряг. То ще се съедини със прилежащите курорти. Затова им е нужно в зона 2 А да е разрешено строителството...
Според Овчаров проектът разрешава огромно жилищтно строителство и надуване на " заможен балон " както по морето. В момента " Банско " има в пъти по-голяма леглова база от другите европейски зимни курорти, само че тя стои празна,  а концесионерът и до момента е можел да предложи инвестицонно желание за строителство на втори въжен превоз, аргументира се той :
Тези, които се снабдят с втори дом, по-скоро ще бъдат излъгани. На тях ще им продадат с заричане, че цените ще вървят постоянно нагоре. Така работи имотният балон. По-скоро ще се облагодетелстват хората, които правят спекулата с недвижими парцели. Ще се облажи кметът на Банско Георги Икономов, който ще прибира такси за общината за това, че издава строителни позволения, ще събира налози за общината, което е законно, а настрана ще се събират рушвети, че се издават тези строителни позволения, както вършат по морето. Така бетонираха Черноморието общините. Отделно ще има вложители, които ще вършат далавера с недвижими парцели при разширението на Банско в пъти. И тук не упреквам изобщо " Юлен ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР