Израел вярва, че повече от една трета от оставащите в

...
Израел вярва, че повече от една трета от оставащите в
Коментари Харесай

Израел: Повече от една трета от заложниците в Газа са мъртви

Израел има вяра, че повече от една трета от оставащите в Газа заложници са мъртви, рапортува през днешния ден държавното управление на страната. Междувременно Съединени американски щати се стремят към прибирането на телата им в границите на предлагането за прекъсване на войната с палестинското екстремистко придвижване „ Хамас “, заяви Ройтерс.

Около 250 души бяха отвлечени в линията Газа от бойци от „ Хамас “ по време на нападението на организацията против Израел на 7 октомври, което провокира войната. Някои от тях бяха освободени по време на помирение през ноември, до момента в който други бяха открити – живи или мъртви – от израелските бойци.

Според данните на държавното управление от 120 останали в плен, 43 са оповестени задочно за мъртви от израелските управляващи въз основа на разнообразни източници на информация, в това число на разузнаването, фрагменти от охранителни камери и минувачи и съдебно-медицинска експертиза. Някои публични лица са допълнили в частни диалози, че броят на мъртвите е може би даже по-висок.

„ Хамас “, който заплашваше при започване на войната да екзекутира заложници в отговор на израелските въздушни удари, по-нататък съобщи, че сходни обстрели водят до гибелта на заложниците. Израел не изключва тази опция, само че съобщи, че част от откритите тела на пленници демонстрират признаци на екзекуция.

Вчера още четирима заложници бяха добавени към израелския лист със починалите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР