Първото издание на турнира за млади хандбалисти на името на

...
Първото издание на турнира за млади хандбалисти на името на
Коментари Харесай

Първото издание на турнира в памет на голямата треньорка по хандбал Йонка Генчева ще се състои във Велико Търново

Първото издание на шампионата за млади хандбалисти на името на огромната треньорка " Йонка Генчева " ще се състои на 11 октомври в Двореца на културата и спорта " Васил Левски " във Велико Търново. Надпреварата ще бъде за деца до 12 години и се провежда от Фондация " Йонка Генчева " с поддръжката на хандбален клуб " Етър-64 " и Община Велико Търново. В надпреварата ще вземат участие осем тима - по четири при девойките и при момчетата.

Стартът на мачовете е от 8:30 часа. От 11:11 часа е формалното разкриване, а церемонията по награждаването е планувана за 16:40 часа. При девойките сили ще мерят тимовете на Етър-64, Бъки (Габрово), Бяла и Сливница, а при момчетата - Етър-64, Чардафон (Габрово), Локомотив (Горна Оряховица) и Спартак (Плевен).

" Всеки един от участващите млади хандбалисти ще получи възпоменателен орден, а за отборите-победители са планувани купи. Идеята е шампионатът да бъде годишен и да се организира всеки втори уикенд на октомври месец ", сподели за Българска телеграфна агенция Кристина Генчева, съосновател на Фондация " Йонка Генчева ".

Йонка Генчева е избрана за най-успешният треньор в историята на великотърновския хандбал с 43 шампионски трофеи на България като треньор с подрастващите и дамите на “Етър-64 ”. С представителния тим има извоювани 10 трофеи и 13 купи на България. През 2002 година женският тим, под нейно управление стига до четвъртфинал на Купа " Европа ". Тя е притежател на премията " Велико Търново ", почетна премия за особени заслуги в развиването на хандбала в България, била е награждавана неведнъж с оценката най-хубав треньор на годината. През предходната година именитата треньорка умря след затруднения от КОВИД-19.

Целта на фондацията, носеща нейното име е да подкрепя спорта измежду подрастващите и да провежда начинания, свързани с развиването му, показаха уредниците на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР