Първото издание на благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза

...
Първото издание на благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза
Коментари Харесай

За първи път “Предизвикай се с кауза” обединява хиляди хора в подкрепа на достъпа до качествено образование

Първото издание на благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с идея ” ще се организира на 30 май от разнообразни точки на България и света. Целта на събитието е да сплоти хиляди хора, които имат вяра, че образованието е полезност за цялото общество, като ги предизвика в границите на един ден да изпълнят персонално спортно предизвикателство.

Събитието се провежда от фондация “Заедно в час ” и е въодушевено от образеца на разнообразни хора, които през годините поддържат организацията през физически тествания - присъединяване в маратони, вело турове из Европа и други Партньори на самодейността са софтуерната компания Nexo и Nexo, Garitage Park, Garitage sports center, зала “Левски София ”, детска градина " Веселото Гардже ", CrossFit Vitosha и BRUM Scooters.
Заради пандемията събитието няма да събира искащите да се провокират на едно място, а всеки участник ще може да направи своето спортно предизвикателство от свободно определено място и време денем на 30 май.

Регистрация и тимове
Събитието е отворено за хора на разнообразни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, които са подготвени да се впуснат в “Предизвикай се с идея ” би трябвало единствено да се записват авансово на уеб страницата на събитието - zaednovchas.bg/sport/ и да попълнят къс формуляр. След това остава единствено да изпълнят своето предизвикателство на 30 май. В регистрационната форма участниците могат да изберат от спортните категории - вървене, тичане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание.

Регистрацията в уеб страницата на събитието с изключение на поръчка за съответно спортно предизвикателство включва и билет подаяние в поддръжка на “Заедно в час ”. Всички събрани дарения ще бъдат вложени в работата на организацията за обезпечаване еднакъв достъп до качествено обучение за всяко дете. За събитието искащите могат да се записват самостоятелно или групово, като втория вид понижава цената на билетите и усилва опцията за прелестно превозване и разрешава събитието да бъде съчетано с тиймбилдинг интензивности.
Предизвикателства за възпитаници
Учениците под 18 години и всички деца се включват в “Предизвикай се с идея ” без възнаграждение на билет подаяние, като това разрешава да вземат участие дружно със своите фамилии или съученици. В партньорство с фитнес експертите от Chair Up за учениците са планувани и специфични надъхващи извършения за подготовка вкъщи, с които да приготвят за предизвикването, само че и да се борят със заседяванетоването към отдалеченото образование. Учениците вземат участие и в специфична лотария за посещаване от ултрамаратонеца Краси Георгиев.

Посланиците
“Предизвикай се с идея ” въодушевява и известни персони от разнообразни сфери да се включат с персонално предизвикателство в събитието. До момента измежду известните посланици, които застават зад идеята на събитието са ултрамаратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, Кубрат Пулев, гимнастикът Йордан Йовчев и други. В седмиците до 30 май те ще споделят повече за своите провокации, процеса на подготовка и препоръки за подготовка в другите спортни категории.

Томбола с награди
Всяка регистрация за “Предизвикай се с идея ” автоматизирано включва и записаните участници в лотария с награди от сътрудници на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май. Сред премиите досега са включени вдъхновяващи книги, подаръчни ваучери за прекарвания, спортни продукти и други Те са обезпечени от AMG Publishing, Stanimira Chocolate House, Utopia Forest, Sport Depot, Walltopia и други Информацията за премиите непрестанно се добавя и е налична на уеб страницата на събитието.

Каузата
Фондация " Заедно в час " към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. “Нов път в преподаването ” е първата и най-успешна стратегия на организацията. Участниците в нея получават особено създадени образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, професионални контакти и мощни другарства. През предходната година организацията започва и втора стратегия " Училища за образец ", която е ориентирана към развиване и поддръжка на цели учебни екипи.
  " Заедно в час " е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация " Америка за България " и е част от световната просветителна мрежа Teach For All.

Медийни сътрудници на “Предизвикай се с идея ” са bTV и уеб страниците Майко блага, Под моста, Обекти, Новите родители, Лицата на града, Програмата, Go Guide, My Sofia, YouthHub, sCool media, Списание 360, Списание 8 и Неправителствени организации порталът.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР