Първото европредседателство е голямо предизвикателство. Това посочи заместник-министърът на вътрешните

...
Първото европредседателство е голямо предизвикателство. Това посочи заместник-министърът на вътрешните
Коментари Харесай

МВР посочи мерките за сигурност при европредседателството

Първото европредседателство е огромно предизвикателство.

Това уточни заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на семинар „ Високи пълномощия по сигурност на придвижването по пътищата – качествена обществена осведоменост “, който се организира в село Чифлик.

„ Това е изключително значимо за страни като България. Неслучайно го назовават изпит за участието в Европейски Съюз “, разяснява той.

По думите му това е значима тематика и демонстрира отговорност в границите на участието, а основна роля ще имат всички министри.

Министерство на вътрешните работи е в цялостна подготвеност за всички мероприятия, а подготовката е почнала задоволително рано.

Относно НДК основаната работна група прави повсеместен надзор посредством огледи.

„ Дали сме съответните наставления във връзка със отбраната на НДК ", уточни той.

Предстои да се построи зона за сигурност към Двореца, както и към прилежащите пространства. Ще има засилено непрекъснато полицейско наличие, както и ще се изградят уреди за достъп.

Концепцията е ориентирана към ограниченията за защита и по какъв метод ще бъде сбъднат пропусквателният режим по време на европредседателството.

Предвидени са непрекъснати ограничения, които ще се приложат в границите на целия интервал. Допълващите пък такива ще се ползват при пораждане на нужда.

Един от целите към европредседателството е повишение сигурността на жителите и миграционните процеси, разяснява още Красимир Ципов.

Налице ще са дейно полицейско съдействие и потреблението на осведомителни системи и база данни.

„ Амбицията ни е да реализираме политическо единодушие в границите на Съвета “, уточни заместник-министърът на вътрешните работи.

По думите му ще се продължи с потреблението на наличните инстументите на равнище Европейски Съюз, като стремежът е да се развие цялостният им капацитет.

„ България носи отговорността за една от най-чувствителните граници на Европейски Съюз “, съобщи той.

Според зам.-министърът на България постоянно поддържа европейската вероятност на страните от Западните Балкани. А Българското председателство ще предизвиква съдействието с тях.

„ Предвиждаме да поканим представители на Западните Балкани в границите на срещи, които ще се проведат в София в границите на председателството “, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР