Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ

...
Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ
Коментари Харесай

Минчо от Пловдив е първото бебе в България за 2024 г.

Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив. Една минута след среднощ в Клиниката по акушерство и гинекология към университетската болница се роди момченцето Минчо, който тежи 2,850 гр. и е с растеж 51 см. В екипа, взел участие в раждането, са доктор Мария Василева, доктор Виктор Кръстев, доктор Рафет Хафузов, доктор Софка Славова и акушерка Нешка Ненкова. Това оповестяват от болничното заведение на уеб страницата си.

“Бях планувана за обикновено раждане, само че се наложи да ни одобряват по неотложност. За благополучие, лекарите реагираха доста бързо, подходиха ловко, професионално, с цел да може и аз, и бебчето да сме добре. Всички бяха дружелюбни и деликатни. Благодарни сме им от все сърце за напъните и отношението ”, споделя майката Лиляна, която през днешния ден се усеща добре. Семейството е от Пловдив, момченцето по традиция е кръстено на свекъра. 
 
Тя пожелава на себе си и фамилията си най-много здраве. На всички в клиниката желае все по този начин да радват хората, като бъдат част от най-важното нещо – даряването на нов живот. Да са постоянно толкоз положителни, екипни и сполучливи.

Припомняме, че за предходната 2023 година още веднъж първото бебе беше родено в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив, само че тогава то делеше челното място с друго бебче от София. Тази година отличник е Минчо появил се на бял свят тъкмо в 00:01 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР