Първото бебе с ДНК от трима души се е родило

...
Първото бебе с ДНК от трима души се е родило
Коментари Харесай

Първото бебе с ДНК от трима души се роди във Великобритания

Първото бебе с ДНК от трима души се е родило във Англия след специфична ин витро процедура, оповестиха от регулатора на раждаемостта, съобщи ДПА.

Според известията Органът за оплождане и ембриология на индивида (Human Fertilisation and Embryology Authority - HFEA) удостоверява, че към 20 април т.г. в Обединеното кралство са родени " по-малко от пет " бебета след лекуване с митохондриално донорство (mitochondrial donation treatment - MDT).

HFEA не дава повече детайлности, с цел да избегне идентифицирането на фамилиите, оповестява в. " Гардиън ", откакто получава информацията.

Целта на лекуването е да се избегне предаването от дамите на дефектни гени в митохондриите - дребни пръчковидни електроцентрали в клетките, които обезпечават сила - и да се предотврати наследяването на болести от децата.

Техниката включва предоставяне на жена на бебе от ин витро с ДНК от трима души. Бебето ще има нуклеарна ДНК от майка си и татко си, която дефинира основни характерности като персона и цвят на очите. Освен това то ще има малко количество митохондриална ДНК, обезпечена от жена донор - третият " родител ".

Англия стана първата страна в света, която публично позволи митохондриалната заместителна терапия (МЗТ), когато през 2017 година HFEA даде внимателно зелена светлина на процедурата.

През 2018 година лекарите в Центъра за репродуктивна медицина " Лайф " в Нюкасъл получиха позволение от HFEA да създадат MЗT на две дами.

През 2015 година депутати и лордове проправиха пътя за смяната, като гласоподаваха за смяна на Закона за човешкото оплождане и ембриология, който дефинира правната рамка за проучвания и лекуване на безплодието.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР