Първото бебе, родено в Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилната болница за

...
Първото бебе, родено в Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилната болница за
Коментари Харесай

Момче е първото бебе в Мездра за 2021 г., часове по-късно проплака и момиченце

Първото бебе, родено в Акушеро-гинекологичното поделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Мездра през тази година, е момченце, оповестиха от лечебното заведение.
То се е появило на бял свят малко преди 19 часа на 4 януари под движимостите грижи на дежурния екип с началник доктор Росица Махинова. Малкият левент се споделя Янислав, тежи 2.850 кг, висок е 47 см и е трето дете на 20-годишната Добринка Иванова от кв. "Принчовец ".
Няколко часа по-късно в мездренската болница е проплакало и момиченце. В 4 часа през миналата нощ 27-годишната Анжелика Ганчева от Враца се снабди с втора рожба. Памела е с съвършени ограничения: 48 см и тегло 3.320 кг. Успешното раждане с цезарово сечение ( "секцио ") извърши доктор Владимир Цеков, шеф на отделението по акушерство и гинекология.
През предходната година в МБАЛ - Мездра са се родили 141 бебета, осведоми старшата акушерка Елена Шифелбайн. 75 от тях са момчета, а останалите 66 девойки. За съпоставяне през 2019 година новородените са били 152, през 2018 година - 197, а през 2017 година - 203.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР